Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:25 | 29/08/2018

Δωρεά προς τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, ύψους 1,7 εκατ. ευρώ, ενέκρινε τo διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), για την ολική ανακαίνιση υποδομών σε 5 λόχους, καθώς και την παρακολούθηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και μεταπτυχιακών προγραμμάτων για Έλληνες αξιωματικούς και Ευέλπιδες, σε συνεργασία με την Αμερικανική Ακαδημία Στρατού (West Point).

[custom:google-ads]

Επιπλέον, στο πλαίσιο της κοινωφελούς δράσης του και της στήριξης της ελληνικής κοινωνίας, το ΙΣΝ έχει πραγματοποιήσει δωρεά ύψους 5 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη αγοράς εξοπλισμού και εργασιών ανακαίνισης και επέκτασης του Τμήματος Ακτινοθεραπείας του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Η δωρεά αυτή καλύπτει, μεταξύ άλλων, την αγορά και εγκατάσταση δύο νέων υπερσύγχρονων γραμμικών επιταχυντών. Οι υπηρεσίες των δύο αυτών επιταχυντών θα είναι προσβάσιμες και από το ευρύ κοινό.

Στο πλαίσιο ενημερωτικών συναντήσεων για τον συντονισμό και την αξιολόγηση δωρεών προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, χθες ο πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέας Δρακόπουλος, και εκπρόσωποι του ΙΣΝ, παρακολούθησαν τακτική άσκηση στo Γενικό Επιτελείο Στρατού-Διεύθυνση Μηχανικού στο Λουτράκι, παρουσία του αρχηγού του ΓΕΣ, αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή.

Η τακτική αυτή άσκηση είχε τίτλο «Συνδυασμένες επιχειρήσεις για την εξάλειψη υβριδικής απειλής, καθώς και εκτέλεση αποστολών έρευνας και διάσωσης σε αστικό, ορεινό και υδάτινο περιβάλλον, αντιμετώπισης καταστροφών και εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών».

Σύμφωνα με τον κ. Δρακόπουλο, «το κοινωνικό έργο του Στρατού δεν περιορίζεται όμως στην αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων, αλλά στηρίζει ενεργά και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, και έτσι η όποια περαιτέρω αξιοποίηση των υφιστάμενων υπηρεσιών και δυνάμεων του Στρατού και των υπολοίπων Ενόπλων Δυνάμεων μόνο θετικά μπορεί να συνεισφέρει για την ενδυνάμωση της Ελληνικής κοινωνίας και των πολιτών της».

Κατά την συνάντησή τους, ο αντιστράτηγος Στεφανής δώρισε στον κ. Δρακόπουλο, προς τιμήν της κοινωφελούς προσφοράς του και του ΙΣΝ, συλλογή από αυθεντικά παράσημα από όλο το εύρος των παρασήμων που αποδίδει ο Ελληνικός Στρατός.

naftemporiki.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis