Δωρεά 100 φορητών συσκευών GPS στην Ελληνική Αστυνομία

ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Δωρεά 100 φορητών συσκευών GPS στην Ελληνική Αστυνομία

Εκατό φορητές συσκευές GPS παραδόθηκαν σήμερα στο Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας-Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης, από την «HELLASTRON-Ελληνικές Υποδομές και Οδοί με Διόδια».

Το σχετικό αίτημα για τη χορηγία κατατέθηκε από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προς την εταιρεία, η οποία και ανταποκρίθηκε θετικά άμεσα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, στην προσπάθεια της Πολιτείας για τη μείωση του αριθμού των οδικών ατυχημάτων και ιδίως του αριθμού των θανάτων των εμπλεκομένων σε αυτά, είναι πρωταρχικής σημασίας η πλήρης και έγκυρη καταγραφή των βασικών στοιχείων των οδικών τροχαίων ατυχημάτων.

Η καταγραφή αυτή πραγματοποιείται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες Τροχαίας βάσει του Δελτίου Οδικού Τροχαίου Ατυχήματος (ΔΟΤΑ), το οποίο συμπληρώνεται για κάθε ατύχημα.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι απολύτως αναγκαίος ο ακριβής προσδιορισμός της θέσης του ατυχήματος, προκειμένου να βελτιωθεί το επίπεδο οδικής ασφαλείας μέσω της συγκέντρωσης των επενδύσεων στα οδικά τμήματα στα οποία παρατηρείται υψηλή συγκέντρωση ατυχημάτων ή/και όπου υπάρχουν οι περισσότερες δυνατότητες μείωσης των ατυχημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΖΩΓΡΑΦΟΣ: Ειδική προσφορά για φακούς επαφής για όλους τους ένστολους

Ειδικά για το Διευρωπαϊκό Οδικό Δίκτυο, η ακριβής αυτή καταγραφή είναι καθοριστική για την κατάταξη των οδικών τμημάτων υψηλής συγκέντρωσης ατυχημάτων και την κατάταξη της ασφάλειας στο εν λειτουργία οδικό δίκτυο, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών Οδηγιών.

Στην παράδοση παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Α. Βούρδας, ο πρόεδρος της «HELLASTRON-Ελληνικές Υποδομές και Οδοί με Διόδια», Β. Χαλκιάς, κι ο αστυνομικός διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης, Σπ. Λάσκος.

Πηγή: naftemporiki.gr