Δωρεά 1,1 εκ. ευρώ από την Τσεχία στην Ελληνική Αστυνομία - ΦΩΤΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ
Δωρεά 1,1 εκ. ευρώ από την Τσεχία στην Ελληνική Αστυνομία - ΦΩΤΟ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας δέχτηκε σήμερα την επίσκεψη του Πρέσβη της Δημοκρατίας της Τσεχίας Jan Bondy με αφορμή την υπογραφή διμερούς Μνημονίου Κατανόησης που αφορά χρηματική δωρεά της Τσεχικής Κυβέρνησης υπέρ της Ελληνικής Αστυνομίας. Από ελληνικής πλευράς, το Μνημόνιο υπέγραψε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Στο έγγραφο περιγράφεται η σχετική δωρεά της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Τσεχίας προς την Ελληνική Δημοκρατία -το ποσό είναι 30 εκατομμύρια κορώνες Τσεχίας (1,1 εκατομμύρια ευρώ περίπου) και προορίζεται αποκλειστικά για την κάλυψη επειγουσών αναγκών της Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση της προστασίας των συνόρων και την καλύτερη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Η διάθεση της χρηματικής δωρεάς συμφωνείται να διατεθεί στον εξοπλισμό τριών Κέντρων Ταυτοποίησης Υπηκοότητας Αλλοδαπών στα νησιά του Αιγαίου, τεσσάρων Προαναχωρησιακών Κέντρων Κράτησης Αλλοδαπών και 15 Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης που υπάγονται στις τοπικές Διευθύνσεις της Αστυνομίας.