Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:44 | 15/02/2019

Εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) προχώρησε σε δωρεά ύψους 30.000 ευρώ στο Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα με την αγορά και την παράδοση εξειδικευμένων αναπνευστικών συσκευών.

[custom:google-ads]

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018 που κόστισε τη ζωή σε 100 ανθρώπους, ο ΔΟΜ ήρθε σε επικοινωνία με την Ελληνική Πυροσβεστική Υπηρεσία με στόχο την παροχή - με τη μορφή δωρεάς - απαιραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού που θα ενισχύσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα του σώματος.

«Οι πυρκαγιές του περασμένου Ιουλίου ήταν ένα σοκ για όλους μας και η απώλεια 100 ανθρώπων παραμένει δυσβάσταχτη για τις οικογένειες των θυμάτων και την τοπική κοινωνία. Η ενεργοποίηση του ΔΟΜ ήταν κάτι αυτονόητο για εμάς και η στήριξη του Πυροσβεστικού σώματος ήταν καθήκον μας», ανέφερε ο επικεφαλής του ΔΟΜ Ελλάδας, Gianluca Rocco.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στεγαστικό Δάνειο για Ένστολους με προνομιακό επιτόκιο αποκλειστικά από την IMS

Η αγορά και παροχή εξειδικευμένων αναπνευστικών συσκευών οργανώθηκε σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα ενώ τηρήθηκαν όλες οι προδιαγραφές ασφαλείας που εναρμονίζονται με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

«Είμαστε ευγνώμονες για αυτή τη δωρεά. Η δωρεά των αναπνευστικών συσκευών είναι ιδιαίτερα σημαντική για το Σώμα και την ασφάλεια του προσωπικού μας και ευελπιστούμε σε επιπλέον τέτοιες πρωτοβουλίες» επεσήμανε ο Αναστάσιος Σωτήρχος, αξιωματικός και Συντονιστής Υποστήριξης του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο ΔΟΜ ήδη συνεργάζεται με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στα ανοικτά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, όπου και διοργανώνονται σεμινάρια πυρόσβεσης και πυροπροστασίας με γνώμονα και στόχο την ασφάλεια του μεταναστευτικού πληθυσμού και της τοπικής κοινωνίας. Η δωρεά έγινε παρουσία και του Υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Κωνσταντίνου Κυριακόπουλου.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis