Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:30 | 19/10/2017

Δυο εύλογες παρατηρήσεις στην ανακοίνωση της 18-10-2017 της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Πρώτο και κυριότερο οι Δόκιμοι.

Ήμασταν μάρτυρες όταν με την έκδοση του ΦΕΚ Α΄ 74 από 19-05-2017 του περίφημου Νόμου του νέου μισθολογίου 4472/2017, θεσμοθετήθηκε η μη καταβολή πενθημέρων και νυχτερινών στου Δόκιμους Αστυφύλακες.

Τότε κανείς δεν το κατάλαβε!

Όταν το θέμα πήρε διαστάσεις, η Ομοσπονδία κατήγγειλε την εν λόγω ενέργεια και ζήτησε βελτιώσεις από τον Υπουργό μας-σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, με ανακοίνωσή της την 30-05-2017.

Έκτοτε, πολλές προτάσεις έγιναν από συνδικαλιστές, όπως το να κάνουν πρακτική στους τόπους καταγωγής τους ή να δικαιολογούν όλες τις ημέρες της εκτός έδρας αποζημίωσης κατά τη πρακτική τους εκπαίδευση, πρόταση η οποία και υιοθετήθηκε από την Ομοσπονδία.

Χθες στην ανακοίνωσή της η ΠΟΑΣΥ αναφέρει:

Το δεύτερο θέμα που ανέκυψε το τελευταίο διάστημα αφορά τη μη καταβολή των δεδουλευμένων 5νθημέρων και νυχτερινής αποζημίωσης των δοκίμων εξαιτίας της στάσης που τηρεί το Υπουργείο Οικονομικών, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μια κατάσταση που δεν τιμά κανέναν αφού έτσι έχουν δημιουργηθεί εκπαιδευόμενοι – σκληρά εργαζόμενοι σε συνθήκες «πείνας»! Θα αναμέναμε ότι θα είχε εξευρεθεί λύση λόγω της δέσμευσης της πολιτικής ηγεσίας, αλλά με λύπη διαπιστώνουμε ότι εξακολουθεί να είναι κενή περιεχομένου.

Δηλαδή, 5 μήνες μετά και οι Δόκιμοι παραμένουν αβοήθητοι, χωρίς πενθήμερα και νυχτερινά;

Δεύτερο θέμα αποτελεί η ανακοίνωση για τα στεγαστικά-επισκευαστικά δάνεια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Το θέμα των επισκευαστικών και την επέκταση των ευεργετικών διατάξεων το ανέδειξε η Ένωση Θεσσαλονίκης και είναι γνωστό. Γνωστό όμως είναι και ότι τα στεγαστικά δάνεια που έχουν τιτλοποιηθεί περιλαμβάνονται πλέον στις ευεργετικές διατάξεις με την υπ΄αριθ.1263/205 από 2.10.2017 τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή!

Παρ’ όλα αυτά η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ αναφέρει:

«Τέλος, τέθηκε το εξίσου σοβαρό θέμα των δανείων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για όσους έχουν λάβει επισκευαστικά δάνεια και τα οποία το Ταμείο εξαιρεί από την κατηγορία των εξυπηρετούμενων δανείων με αποτέλεσμα να μην δικαιούνται επιστροφής χρημάτων, όπως γίνεται με την κατηγορία των στεγαστικών δανείων. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και όσοι έχουν λάβει στεγαστικό δάνειο, που ενώ είναι εξυπηρετούμενο, έχει πωληθεί σε ξένα funds, εν αγνοία των δανειοληπτών».

Εφ’ όσον έχει ήδη θεσμοθετηθεί , για ποιο λόγο το αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας;

 Αναρωτιόμαστε…

Δεληγιώργης Γιώργος

μέλος Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Αν.Δημ.Σχέσεων της Ένωσης Αστ.Υπ. Θεσ/νίκης

μέλος ΑΣΠΑ, μέλος ΕΝΑ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis