Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:28 | 11/08/2018

Το κείμενο που ακολουθεί αναρτήθηκε στο fb από τον συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. κο Φωτεινό Παγιαύλα:

"Εδώ και κάποιους μήνες κάθε στιγμή 2 αστυνομικοί σε 8ωρη βάρδια διατίθενται υπηρεσία φύλαξης ένος αγάλματος (;!) στην Αθήνα. Δηλαδή κάθε μέρα (2 αστυνομικοί επί 5 βάρδιες=) 10 αστυνομικοί από ασφάλειες και τμήματα (δηλ. από Υπηρεσίες πρώτης γραμμής) διατίθενται για τη φύλαξη ενός αγάλματος το οποίο ούτε αρχαιολογική, ούτε ιστορική αξία έχει, ούτε θεωρείται εθνικός θησαυρός.

Η φύλαξη από την ΕΛ.ΑΣ. γινόταν κατά το παρελθόν, ύστερα σταμάτησε και από φέτος πάλι το άγαλμα είναι υπό προστασία.

Υπάρχει κίνδυνος να πέσει το άγαλμα; Βεβαίως. Αλλά ξαναφτιάχνεται άλλο. Όμως, οι εγκληματικές πράξεις που προκαλούνται στις περιοχές της Αθήνας λόγω της απουσίας από τη πρόληψη και καταστολή αυτών των δύο αστυνομικών μπορούν να διορθωθούν; Π.χ. μπορείς να φέρεις στη πρότερη κατάσταση έναν πολίτη που υπέστη ξυλοδαρμό σε δημόσιο χώρο, πράξη που ενδεχομένως να είχε αποφευχθεί εάν υπήρχε παρουσία αστυνομικών;

Να μη κάνουμε θέμα τη μη πρόνοια για καλές συνθήκες εργασίας αυτών των αστυνομικών που 8 ώρες δεν έχουν ούτε ένα μέρος να σταθούν, δεν έχουν που να πάνε τουαλέτα ή που να κρυφτούν σε προστατευόμενο μέρος άμα πιάσει βροχή ή όπως τώρα που έχει ανυπόφορη ζέστη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:


 

Λύση

Αυτοί που ενδεχομένως ενδιαφέρονται για την ασφάλεια του αγάλματος, να πληρώσουν και να προσλάβουν εργαζόμενους στην ασφάλεια (υπαλλήλους security) και να τους παρέχουν όλες τις αναγκαίες παροχές για να εκτελέσουν μια 8ωρη βάρδια αξιοπρεπώς (σκοπιά, χημική τουαλέτα κλπ).

Επιτέλους, ας σταματήσουν οι περιττές δημόσιες σχέσεις της ΕΛ.ΑΣ. εις βάρος του απλού πολίτη..."

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis