Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:14 | 13/06/2018
H ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε το σχέδιο επιδρομής του «Ρουβίκωνα» στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης από τις δύο... βόλτες και την επίβλεψη του χώρου που πραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες, ηγετικό μέλος της οργανωσης ο οποίος έγινε αντιληπτός και παρακολουθείτο.
 
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ είχαν εκτιμήσει ότι αυτές τις ημέρες θα γινόταν η νέα έφοδος του «Ρουβίκωνα» με το δεδομένο ότι την Τρίτη 12 Ιουνίου ξεκινά η δίκη με κατηγορούμενους πολλά μέλη της αναρχικής συλλογικότητας για σειρά παλαιότερων επιδρομών της.

 

Αυτό προκύπτει από αναφορές υπηρεσιακών παραγόντων προς «Το Βήμα» σχετικά με την απόπειρα επίθεσης του «Ρουβίκωνα» στις 8 το πρωί της Δευτέρας στο κτίριο της λεωφόρου Κατεχάκη.
 
Οι αντιεξουσιαστές που ακινητοποιήθηκαν πέταξαν τρικάκια για το ζήτημα μη χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα που πραγματοποιεί απεργία πείνας.
 
[custom:google-ads]
 
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ είχαν τοποθετήσει, από το Σάββατο, δεκάδες αστυνομικούς παρατηρητές γύρω από το κτίριο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης αλλά κι υπουργείου Δικαιοσύνης (κυρίως κοντα στον σταθμό του Μετρό) για να ανιχνεύσουν την κίνηση των αντιεξουσιαστών.
 
Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί αντελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας την κίνηση των 20 μελών του «Ρουβίκωνα» κι ειδοποίησαν τους υπευθύνους της φρουράς του κτιρίου για την επικείμενη απόπειρα εφόδου τους στο χώρο.
 
Κι έτσι με την συνδρομή διμοιρίας των ΜΑΤ προχώρησαν στην προσαγωγή 20 ατόμων από τους οποίους οι 17 ήταν ήδη γνωστοί στις αρχες ασφαλείας από προηγούμενες «ακτιβίστικες» ενέργειες του «Ρουβίκωνα», ενώ οι άλλοι τρεις ήταν άγνωστοι στις αρχές και προέρχονται πιθανόν - όπως υποστηρίζουν επιτελείς της Κατεχάκη - από νέες στρατολογήσεις.
 
 
Πηγή:  tovima.gr
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis