Δύο ιατρικές γνωματεύσεις «κλειδί» για την δολοφονία στον Γέρακα

ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.
Δύο ιατρικές γνωματεύσεις «κλειδί» για την δολοφονία στον Γέρακα

Δύο γνωματεύσεις ιατροδικαστή και ιδιώτη τεχνικού συμβούλου που έκριναν ότι ο 22χρονος δράστης της δολοφονίας του 20χρονου Θόδωρου Γαλαζούλα –τον Μάιο του 2016 στην Πεντέλη - έχει «σημαντικά ψυχολογικά προβλήματα και απρόβλεπτη συμπεριφορά λόγω χρήσης αναβολικών χαπιών και ναρκωτικών» συνεκτιμώνται από την ΕΛ.ΑΣ στα πλαίσια της έρευνας για τους δράστες και τα κίνητρα της εν ψυχρώ δολοφονίας 59χρονου στον Γέρακα, το πρωί του Σαββάτου. 


Το θύμα της δολοφονικής επίθεσης ήταν πατέρας του 22χρονου δολοφόνου στην Πεντέλη. Ο 59χρονος δεν φαίνεται να έχει –σύμφωνα με τα αρχικά δεδομένα της ΕΛ.ΑΣ- καμία άλλη ποινική ή προσωπική εκκρεμότητα που να «εξηγεί» τον λόγο της εγκληματικής επίθεσης σε βάρος του.


Οι αστυνομικοί λοιπόν ερευνούν αν αυτές οι γνωματεύσεις των ιατρών (συνοδεύθηκαν και από πιστοποιητικά νοσηλείας σε νοσοκομεία) που μπορεί να οδηγήσουν -λόγω μειωμένου καταλογισμού κλπ- σε ευνοϊκή δικαστική μεταχείριση του 22χρονου δράστη, προκάλεσαν ίσως νέες τριβές και «δυσφορία» που να εξηγούν την δολοφονία του 59χρονου πατέρα του δολοφόνου. Σε συνδυασμό και με άλλες νεώτερες πτυχές της δικαστικής έρευνας για τον φόνο της Πεντέλης


Όμως εξετάζονται και άλλα ενδεχόμενα και οι αστυνομικοί μιλούν για έρευνα που είναι σε «πρώιμο στάδιο» και μπορεί να υποκρύπτει εκπλήξεις. Παράλληλα εξετάζονται αυτόπτες μάρτυρες, υλικό από κάμερες κλπ.Το άψυχο σώμα του 59 χρονου βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του το οποίο ήταν σταθμευμένο πάνω στη λεωφόρο Μαραθώνος και Σπάτων, στις 15.30 το μεσημέρι. Έχει δεχτεί συνολικά τέσσερις σφαίρες από πυροβόλο όπλο, δύο στην ωμοπλάτη και δύο στο κεφάλι.


Ο άτυχος άνθρωπος εργαζόταν σαν οικοδόμος και σε διαφημιστική εταιρεία συγγενούς του ενώ το 2012 και το 2015, ήταν υποψήφιος στα Χανιά με το ΚΚΕ(μ-λ). Δεν φαίνεται να είχε οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, πέρα από την δραματική περίπτωση της εμπλοκής του γιου του στην δολοφονία του 20χρονου, με την εν εξελίξει δικαστική έρευνα. Χωρίς όμως –σύμφωνα με πληροφορίες – να δέχεται προσωπική μομφή ότι «επιχειρούσε να υποβοηθήσει τον γιο του με διάφορα αθέμιτα μέσα ή περίεργες μεθοδεύσεις» . Ετσι ώστε να εξηγείται πλήρως-με βάση αυτό το σενάριο- η «στόχευσή» του. 


Ο Θ. Γαλαζούλας εξαφανίστηκε στις 8 Μαΐου 2016 από το σπίτι της οικογένειάς του στα Γλυκά Νερά - ο ίδιος διέμενε στους Αμπελόκηπους - και είχε βρεθεί νεκρός έξι ημέρες αργότερα στην περιοχή του Αγίου Πέτρου, στην Πεντέλη, πυροβολημένος με καραμπίνα. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στα τέλη του 2016 και συνελήφθη ο 22χρονος. Στον δικαστικό φάκελο για την δολοφονία Γαλαζούλα περιλαμβάνονταν καταθέσεις ότι ο 20χρονος ήταν χρήστης και μικροδιακινητής ναρκωτικών κι αυτό ήταν το πιθανόν κίνητρο του φόνου, αφού κι ο δολοφόνος προχωρούσε σε μικρεμπόριο ναρκωτικών. Ο 22χρονος μετά το έγκλημα αναχώρησε για την περιοχή των Στύρων Ευβοίας. Στην απολογία του μίλησε για «φιλονικία του με το τραγικό θύμα για τις περιοχές πώλησης ναρκωτικών» Καθώς κι ότι «δεν ήθελε να σκοτώσει τον 20χρονο». Επικαλούμενος διαρκώς ψυχολογικά προβλήματα. Η ανάκριση για την υπόθεση αυτή έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η έκδοση βουλεύματος.

Στην ανακοίνωση της ΚΕ του ΜΛ ΚΚΕ εκφράζεται η θλίψη για τη δολοφονία του 59χρονου και συμπληρώνεται «Γεννήθηκε το 1958, στα Χανιά. Σε πολύ μικρή ηλικία, ήρθε στην Αθήνα όπου δούλευε σε οικοδομές σπουδάζοντας παράλληλα σε νυχτερινό σχολείο. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 εργάστηκε σαν ιδιωτικός υπάλληλος.Στα δέκα τέσσερά του χρόνια, στα μαύρα χρόνια της δικτατορίας, συνδέθηκε με το κομμουνιστικό, μαρξιστικό- λενινιστικό κίνημα. Στον πρώτο πυρήνα του μαθητικού τμήματος της ΠΠΣΠ το 1974, μέλος της ΠΜΣΠ λίγο αργότερα, των εργατικών παρατάξεων της ΠΕΣΠ και της ΕΡΓΑΠ. Μέλος του Μ-ΛΚΚΕ, από το 1976, υπηρέτησε όλα αυτά τα χρόνια και μέχρι το τέλος της ζωής του, με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια, τη μεγάλη υπόθεση της εργατικής τάξης, της αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος, μέσα από τις γραμμές του κόμματός μας, του Μ-ΛΚΚΕ. Εκτός από την συνδικαλιστική του δράση στο σωματείο των οικοδόμων της Αθήνας και αργότερα στο σωματείο των ιδιωτικών υπαλλήλων και στην τοπική κοινωνία του Γέρακα, ήταν υποψήφιος των εκλογικών συνδυασμών του Μ-Λ ΚΚΕ από το 1989 και μετά.Στις τρεις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, το 2012 και το 2015, ήταν υποψήφιος στον τόπο καταγωγής του, την εκλογική περιφέρεια του νομού Χανίων, με την Εκλογική Συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) – Μ-Λ ΚΚΕ. Ο σύντροφός μας Μανούσος, που έφυγε με τον πιο βίαιο, βάναυσο και άδικο τρόπο, ήταν ένας λαϊκός αγωνιστής που σε όλη του τη ζωή πάλεψε για την αλήθεια, το δίκιο, την κοινωνική αλληλεγγύη και δικαιοσύνη, για τα μεγάλα ιδανικά του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό ακριβώς κάνει το χαμό του διπλά τραγικό και οδυνηρό».

 

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

 

tovima.gr