Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:03 | 09/03/2020

Δύο κρούσματα κοροναϊού εντοπίστηκαν στην Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας, ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, θα προβεί σε δηλώσεις "στις 6 το απόγευμα με αφορμή τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού".

 

 Στα 321 έφθασαν τα κρούσματα στην Ολλανδία, σε 319 στη Βρετανία

Στα 321 αυξήθηκαν σήμερα τα κρούσματα του νέου κοροναϊού στην Ολλανδία, η οποία έως χθες απαριθμούσε 264, ανακοίνωσαν οι ολλανδικές υπηρεσίες υγείας.

Οι ίδιες αρχές δεν ανακοίνωσαν άλλους θανάτους λόγω του κοροναϊού έπειτα από την πρώτη καταγραφή τριών νεκρών από την ασθένεια κατά το τελευταίο διάστημα.

Παράλληλα, ο αντίστοιχος αριθμός των κρουσμάτων στη Βρετανία ανήλθε σήμερα στα 319 από 273, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Και στη Βρετανία έχουν καταγραφεί τρεις θάνατοι από τον ιό, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Η Σουηδία ανακοίνωσε παράλληλα πως οι αρχές θα έχουν στη διάθεσή τους κονδύλια για να αντιμετωπισθεί η εξάπλωση του κοροναϊού σε περίπτωση που τα χρειασθεί, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Οικονομικών της Μαγκνταλένα Άντερσον.

«Τα χρήματα δεν μπορούν να σταθούν ο παράγοντας που θα παρεμποδίσει τα αναγκαία μέτρα», δήλωσε η ίδια στο πρακτορείο Reuters, προσθέτοντας πως το Σουηδικό Εθνικό Συμβούλιο Υγείας και Πρόνοιας και η Υπηρεσία Δημοσίας Υγείας θα έχουν προτεραιότητα.

Η ίδια πρόσθεσε επίσης πως εξακολουθούν να ισχύουν τα προγνωστικά της περασμένης εβδομάδας, βάσει των οποίων ελαττώθηκε κατά 0,3% η ανάπτυξη της χώρας, η οποία αναπροσαρμόσθηκε στο 0,8%, παρά την αναστάτωση στις διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές και τα μέτρα που ελήφθησαν στην Ιταλία τις τελευταίες ημέρες.

Στη Σουηδία έχουν καταγραφεί πάνω από 200 κρούσματα του κοροναϊού. Το πιο ηχηρό κρούσμα είναι αυτό που ανακοινώθηκε σήμερα είναι ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Μάρτιν Φόλντεν, ο οποίος ήταν θετικός στις ιατρικές εξετάσεις.

Η σουηδική Ρίκσμπανκ (Κεντρική Τράπεζα) σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως ένας από τους εργαζόμενούς της προσεβλήθη από την ασθένεια, δίχως να αναφέρει την ταυτότητά του. Μολαταύτα, ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Τράπεζας επιβεβαίωσε πως το κρούσμα πρόκειται για τον Φόλντεν, ο οποίος σύμφωνα με τη δήλωσή του δεν αισθάνεται καλά.

«Ένας εργαζόμενες της Ρίκσμπανκ, ο οποίος είχε μεταβεί σε διακοπές στη βόρειο Ιταλία βρέθηκε θετικός στις εξετάσεις για τον κοροναϊό την Παρασκευή. Το πρόσωπο αυτό εργάσθηκε από την κατοικία του αφότου επέστρεψε στη Σουηδία το περασμένο Σάββατο, υπακούοντας στις παραινέσεις της Ρικσμπανκ προς τους εργαζόμενούς της και δεν είχε επαφή με άλλους εργαζομένους της, ούτε συμμετείχε σε κάποια από τις εξωτερικές της συναντήσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Σουηδικής Κεντρικής Τράπεζας.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis