Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:31 | 16/09/2015

Δύο νέα κέντρα υποδοχής και πρώτης απογραφής προσφύγων προετοιμάζει η κυβέρνηση, όπως γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Το πρώτο στο Λαύριο, στις εγκαταστάσεις του παλιού εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ, το οποίο αναμένεται να έχει χωρητικότητα 500 έως 700 ατόμων. Το δεύτερο αναμένεται να γίνει στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, το κέντρο στην Αθήνα αναμένεται -αν όλα πάνε καλά- να είναι έτοιμο σε τρεις εβδομάδες το νωρίτερο.

Όπως ανέφερε ο κ. Μουζάλας μιλώντας στο ΑΠΕ, το υπουργείο ήλθε σε επαφή με τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για την επιλογή των χώρων.

«Λέμε στους ΟΤΑ ότι αυτοί είναι οι χώροι που πρέπει να γίνουν. Πείτε μας πώς θέλετε να γίνουν, ώστε να σας διασφαλίζουν. Προσπαθούμε λοιπόν να έρθουμε σε συνεννόηση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και μέχρι στιγμής τα καταφέρνουμε» σημείωσε.

«Είναι σαφές όμως ότι δεν πρόκειται να παίξουμε το παιχνίδι πως οι πρόσφυγες είναι καλοί, αρκεί να μην είναι σε μας, τη στιγμή που ζητάμε από την Ευρώπη να μοιράζει τους πρόσφυγες σε όλα τα κράτη. Δεν θα κοροϊδέψουμε κανέναν. Δεν θα πούμε πράγματα που δεν θα κάνουμε. Αλλά αυτό πρέπει να γίνει και θα γίνει. Οι πρόσφυγες πρέπει να φιλοξενηθούν», σημείωσε μεταξύ άλλων.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis