Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:14 | 29/01/2017

Την δημιουργία δύο σχολείων, στις ακαδημίες εμπορικού ναυτικού Χίου και Οινουσσών, ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά την διήμερη επίσκεψή του σε Χίο, Ψαρά και Οινούσσες.

«Ανταποκρινόμενος σε πάγιο αίτημα των σπουδαστών και των εκπαιδευτικών των ΑΕΝ, ο υπουργός Ναυτιλίας πήρε την απόφαση να δημιουργηθούν τα δύο σχολεία, (σωστικών και πυροσβεστικών μέσων και ειδικό τμήμα μηχανικών Ε.Ν.), κατόπιν συνεργασίας του γραφείου του με τους καθηγητές των δύο ακαδημιών, ώστε να διευκολύνονται οι σπουδαστές της περιοχής, οι οποίοι αναγκάζονται να ταξιδεύουν στον Ασπρόπυργο ή στη Μηχανιώνα, για να αποκτήσουν την απαραίτητη πιστοποίηση, για την έκδοση των ΑΝΙ (αποδεικτικών ναυτικής ικανότητας)», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου.

Ο κ. Κουρουμπλής κατά την επίσκεψή του στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, έδωσε εντολή να γίνει μελέτη για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στο οικοτροφείο της, καθώς και έρευνα για την επέκτασή του σε άλλο χώρο, ενώ στην ΑΕΝ Οινουσσών  ξεκίνησε η διαδικασία για να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου.

Κατά την συνάντηση που είχε την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017, με τον δήμαρχο Οινουσσών κ.  Στέφανο Βογιατζή δεσμεύθηκε να χορηγηθεί το κονδύλι για την κατασκευή κυματοθραύστη στο Διαπόρι.

Τον κ. Κουρουμπλή συνόδευσαν στη διήμερη περιοδεία που έκανε σε Χίο, Ψαρά και Οινούσσες, ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος κ. Σταμάτης Ράπτης και ο διοικητής της 9ης ΠΕΔΙΛΣ, αρχιπλοίαρχος κ. Νίκος Αρμπουνιώτης.

kouroumplis3kouroumplis2kouroumplis4kouroumplis5

 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis