Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:44 | 30/09/2017
Με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή το ΥΝΑΝΠ προκήρυξε διεθνή ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό, για την προμήθεια δύο Παράκτιων Περιπολικών Πλοίων, άνω των 30 μέτρων, και αξίας 30 εκατομμυρίων ευρώ το καθένα, με δικαίωμα προαίρεσης για ακόμα δύο πλοία.
[custom:google-ads]
Εχει την σημασία του ότι τα περιπολικά κατά 90% θα πληρωθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.Το ερώτημα είναι αν αυτά τα δύο σκάφη θα ναυπηγηθούν από ελληνικά χέρια στα ελληνικά ναυπηγεία.
 
Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας <<κριτήριο κατακύρωσης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, βάσει της βέλτιστης σχέση ποιότητας – τιμής. Το έργο απαλλάσσεται από ΦΠΑ. Για την ανάδειξη αναδόχου πρέπει να κατατεθούν σφραγισμένες προσφορές σε ευρώ. Στην περίπτωση που τελικώς δεν επιτευχθεί η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν θα ασκηθεί το δικαίωμα προαίρεσης. Η παρούσα σύμβαση συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας – Τομέας Σύνορα και Θεωρήσεις) σε ποσοστό 90% και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ σε ποσοστό 10%>>.
Κατά την προκήρυξη τα δύο πλοία θα παραδοθούν εντός είκοσι τεσσάρων (24) μηνών από την επομένη της υπογραφής της σύμβασης. Μικρότερος χρόνος παράδοσης θα θεωρηθεί Πλεονέκτημα σύμφωνα με τον Πίνακα Κριτηρίων Αξιολόγησης.Το ΥΝΑΝΠ διατηρεί το δικαίωμα να ασκήσει με μονομερή του δήλωση το δικαίωμα προαίρεσης για την προμήθεια μέχρι επιπλέον δύο (02) όμοιων παράκτιων περιπολικών πλοίων, δηλαδή είτε για ένα επιπρόσθετο είτε για δύο επιπρόσθετα πλοία. Το δικαίωμα προαίρεσης, εφόσον επιτευχθεί η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα ασκηθεί μόνο εφόσον δοθεί σχετική έγκριση από τη ‘’Frontex’’ και εκχωρηθεί το εγκεκριμένο ποσό.
Καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των προσφορών είναι η 19-12-2017 και ώρα 15:00, στη διαδικτυακή πύλη του ΕΣΗΔΗΣ, η δε διαδικασία ηλεκτρονικής αποσφράγισης θα διενεργηθεί την 27-12-2017 και ώρα 11:00 στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Ακτή Βασιλειάδη/Πύλη Ε1-Ε2/Λιμένας Πειραιά, 3ος όροφος, Γρ. 318) από την αρμόδια Επιτροπή.
  • Η προσφορά και τα σχετικά δικαιολογητικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύληςwww.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ, από την 25-09-2017 και ώρα 09:00 μέχρι την καταληκτική ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής υποβολής προσφορών.
  • Πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους θα παρέχονται από τη ∆/νση Προμηθειών & Εποπτείας Αποθηκών (e-mail: [email protected], fax: 2131371361) και στα τηλ. 213-137-4606/1081/4653 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Επισημαίνεται ότι η Διακήρυξη έχει αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του Α.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. (www.hcg.gr) και στο διαδικτυακό τόπο του ΥΝΑΝΠ (www.yen.gr), ενώ συστημικά θα είναι διαθέσιμη στη διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ-

militaire.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis