Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:29 | 18/09/2015

Σε 27 προσαγωγές και 2 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία στην αντιφασιστική πορεία με αφορμή τη συμπλήρωση 2 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Στην εκδήλωση μνήμης σημειώθηκαν επεισόδια στη συμβολή των οδών Π. Τσαλδάρη και Γρ. Λαμπράκη.

Ομάδες αγνώστων προκάλεσαν φθορές σε σουπερμάρκετ γνωστής αλυσίδας, ενώ εισέβαλαν και σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας.

Ένταση σημειώθηκε με την ολοκλήρωση της πορείας, που πραγματοποιήθηκε απόψε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Την ώρα που η πορεία κατέληγε στην περιοχή της Καμάρας (στη συμβολή των οδών Εγνατία και Ιασωνίδου) άτομα που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο εκτόξευσαν αντικείμενα και βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ, που επιχείρησαν να τους προσεγγίσουν και εκείνοι απάντησαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Δεν προκλήθηκαν ζημίες, και ιδιοκτήτες καταστημάτων με πυροσβεστήρες έσβησαν μικροεστίες φωτιάς και η κατάσταση εκτονώθηκε.

Η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα και οι διαδηλωτές, που πρόσκεινται στον αντεξουσιαστικό χώρο, έφθασαν στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Δωδεκανήσου, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό. Εκεί είχαν παραταχθεί δυνάμεις της αστυνομίας, σχηματίζοντας φραγμό με κλούβες και τους εμπόδισαν να προσεγγίσουν το κτίριο, στην περιοχή των Δικαστηρίων, όπου βρίσκονται τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής». Τελικά, μέσω της οδού Σαλαμίνος και της παραλιακής λεωφόρου Νίκης, έφθασαν στο σημείο εκκίνησης.

Με μικρής έκτασης επεισόδια και ένταση μεταξύ ομάδας νεαρών και αστυνομικών, ολοκληρώθηκε στα Χανιά η πορεία που έγινε με αφορμή τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Η ένταση πυροδοτήθηκε όταν η πορεία πέρασε μπροστά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο τέλος της οδού Τζανακάκη.

Μικρή ομάδα διαδηλωτών που βρισκόταν στο τέλος της πορείας πέταξε προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής πέτρες, μπογιές και φωτοβολίδες. Ακολούθησε επέμβαση διμοιρίας των ΜΑΤ που διέλυσε τους διαδηλωτές οι οποίοι διασκορπίστηκαν στην πλατεία της δημοτικής αγοράς. Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 το βράδυ από την πλατεία της δημοτικής αγοράς διασχίζοντας κεντρικούς δρόμους της πόλης. Οι συμμετέχοντας κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα κατά του φασισμού.

newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis