Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:55 | 17/11/2019

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας για το Πολυτεχνείο η ΕΛ.ΑΣ. παραμένει σε επιφυλακή στα Εξάρχεια και πραγματοποιεί συνεχείς επιχειρήσεις σε έναν κλεφτοπόλεμο με τους αντιεξουσιαστές με χημικά, πέτρες, συλλήψεις και προσαγωγές.

28 συλλήψεις και 13 προσαγωγές έγιναν συνολικά από την αστυνομία στην περιοχή των Εξαρχείων πριν και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο.

[custom:google-ads]

Τραυματίστηκαν 2 αστυνομικοί

Οι 20 από τους συλληφθέντες είναι για τα επεισόδια, οι 6 ήταν το απόγευμα στο κτίριο της Σπ. Τρικούπη όπου βρέθηκαν οι μολότοφ και άλλα αντικείμενα στην ταράτσα και οι δυο από την πολυκατοικία της οδού Στουρνάρη.
[custom:google-ads] Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίσθηκαν δύο αστυνομικοί.



Αμέσως μετά την πορεία αντιεξουσιαστές επιχείρησαν να πάνε στα Εξάρχεια και περίπου 200 παράταχθηκαν απέναντι από τις αστυνομικές δυνάμεις. Φώναξαν κάποια συνθήματα, έριξαν ένα καπνογόνο και αποχώρησαν.


Μικροεντάσεις στα Εξάρχεια μετά την πορεία του Πολυτεχνείου
Λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως στην οδό Μπουμπουλίνας άγνωστοι έριξαν τρία βεγγαλικά με τους αστυνομικούς να απαντούν με περιορισμένη χρήση χημικών. Η ατμόσφαιρα πάντως μυρίζει μπαρούτι,με τους αντιεξουσιαστές να θέλουν να μπουν στα Εξάρχεια, αλλά την αστυνομία να παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα.

Σημειώνεται ακόμη ότι πετάει συνεχώς πάνω από την περιοχή ελικόπτερο της ελληνικής αστυνομίας.


Νωρίτερα και ενώ ήταν σε εξέλιξη μία μαζική σε συμμετοχή πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, η αστυνομία επιχειρούσε στην περιοχή των Εξαρχείων λειτουργώντας αποτρεπτικά σε προετοιμασίες αντιεξουεσιαστών για επεισόδια.

Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ. και προσαγωγές στα Εξάρχεια

Η αστυνομία είναι σε επιφυλακή και κάνει συνεχείς καταδρομικές επιθέσεις κατά των αντιεξουσιαστών. Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν προσαγωγές και κάποιες μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι εικόνες του φωτογράφου Γιάννη Λιάκου από το πρακτορείο Intimenews είναι ενδεικτικές της κατάστασης.


Πηγή: iefimerida.gr

Δείτε ακόμα στο Policenet.gr: 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis