Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:59 | 13/04/2024

Σαν σήμερα πριν πέντε χρόνια στις 13/04/2019   σκοτώθηκε στην Τύμφη ο Ανθυπαστυνόμος Ηλίας Καλαϊτζής.

Ο 39χρονος αστυνομικός, πατέρας 4 παιδιών, έπεσε σε χαράδρα ανήμερα των γενεθλίων του. Εντοπίστηκε  νεκρός σε βάθος 700 μέτρων μετά από πολύωρες έρευνες.

Ο Ηλίας Καλαϊτζής  είχε πάει με 2 φίλους του για πεζοπορία. Οι τρεις τους επιχείρησαν να φτάσουν στο καταφύγιο της Αστράκας από δύσβατο μονοπάτι. Ο άτυχος άνδρας γλίστρησε και έπεσε στη χαράδρα.

Ο Ήλίας ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος, ένας εξαιρετικός οικογενειάρχης, ένας εξαίρετος Αστυνομικός.

Ένα παιδί πάντα χαμογελαστό που η ζωντάνια και η αγάπη του για την ζωή έκανε να τον θαυμάζουμε....

Ο Ηλίας Καλαϊτζής αγαπούσε το τρέξιμο στο βουνό. Σε ενα άρθρο του είχε περιγράψει τα συναισθήματα του από την επαφή με τη φύση:

«Ακόμα ο νους μου βρίσκεται στους ήχους της άγριας φύσης, τις εικόνες που δεν μπορούν εύκολα να ξεκολλήσουν τα μάτια από πάνω, εκεί που ξαφνικά ακούς μια πανδαισία ήχων, από διάφορα πουλιά, εικόνες από μικρά και μεγάλα ερπετά να περνούν από μπροστά σου, το ορμητικό και άλλοτε ποιο ήρεμο πεντακάθαρο νερό, από κάθε σημείο του φοβερού αγνώστου δάσους της Ροδόπης! Νιώθω πραγματικά τυχερός που μέσα σε τρία χρόνια που ξεκίνησα το τρέξιμο, κατάφερα πριν λίγες ημέρες να βρεθώ στην εκκίνηση ενός αγώνα -ορόσημο- για όποιον ασχολείται με το ορεινό τρέξιμο και όχι μόνο! Έναν αγώνα φτιαγμένο από ανθρώπους που βλέπεις στα μάτια τους το πόσο αγαπούν αυτό που κάνουν και στόχος τους είναι να ζήσει κάθε αθλητής αυτή την εμπειρία!»

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis