Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:44 | 01/04/2020

Σώματα Ασφαλείας που περιστοιχίζονται από άντρες και γυναίκες Αστυνομικούς. Μάχιμους και μη που εκτελούν λοιπές, υποχρεωτικές όμως για τη σωστή λειτουργία του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, υπηρεσίες κάθε είδους. Προσωπικό που 24ώρες την ημέρα και κάθε μέρα και ώρα είναι σε μόνιμη επαγρύπνηση και με συνεχή, ανιδιοτελή, φιλότιμη και ηρωική, πολλές φορές, προσπάθεια και υπό αντίξοες συνθήκες διασφαλίζει, από κάθε πλευρά και άποψη, όλες τις γειτονιές της χώρας μας. Δίπλα στους πολίτες πάντοτε. Ακολουθώντας πιστά τις εντολές των ανωτέρων και της υπηρεσίας γενικότερα, για το κοινό καλό. Προσωπικό που εν όψει του Κορονοϊού COVID -19, κοιτάζει να πείσει όλους, ανεξαιρέτως μάλιστα, τους πολίτες να μείνουν σπίτι τους. Όλη η κοινωνία βοά και απαιτεί όλοι να μείνουν μέσα στα σπίτια. Φυσικά κάποιοι, λίγοι ακόμα ευτυχώς, συνεχίζουν να μη συμμορφώνονται με τα όσα έχουν ανακοινωθεί.

Μονάδες υγείας, νοσηλευτικό προσωπικό, Αστυνομικοί, όλοι ζητάμε να προστατευθούμε.

Δυστυχώς, όμως πάντα τα Σώματα Ασφαλείας προς το παρών ελπίζουμε, είναι στο περιθώριο, για άλλη μια φορά, δυστυχώς…

Σχεδόν σε όλους τους σχετικούς οργανισμούς του Δημοσίου, αυτές τις δύσκολες ώρες, θα δοθεί το δώρο Πάσχα. Και δεν είναι για το χρηματικό ποσό, έκτακτο επίδομα στην ουσία, η εύλογη απορία μας, όσο η ανάγκη όλων μας που έχουμε, την αναγνώριση της Συντεταγμένης Πολιτείας του λειτουργήματος και της μεγάλης προσφοράς όλων των ένστολων στην ασφάλεια της πατρίδας μας. Ότι δηλαδή είμαστε και όλοι εμείς χρήσιμοι σε αυτό τον γολγοθά και την πανδημία που αντιμετωπίζουμε.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε απερίφραστα ότι είμαστε δίπλα σε όλους. Έχουμε σίγουρα ως εργαζόμενοι και εμείς τα ιδια δικαιώματα, όπως και οι γιατροί και οι νοσηλευτές. Σώματα Ασφαλείας πάντα μονίμως μπροστά σε όλες τις δύσκολες στιγμές. Πάντα στο στόχαστρο. Δυστυχώς όμως, πάντα και στο περιθώριο.

Αναμένουμε όλοι μας πλέον τα όσα δήλωσε ο κ. Πρωθυπουργός στο πρόσφατο διάγγελμά του, την Τρίτη 17 Μαρτίου 2020, σχετικά με τον COVID – 19, κατά τη διάρκεια του οποίου γνωστοποίησε την πρόθεσή του γι’ αυτούς που κρατούν και βάζουν πλάτη για την υγεία του λάου και τη δημόσια ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων δηλαδή και των Ελλήνων Αστυνομικών ότι: «Δεν σας αρκεί μόνο ένα χειροκρότημα και ένας δημόσιος έπαινος αλλά και κάτι παραπάνω. Και θα μεριμνήσω προσωπικά για αυτό».
Οπότε αναμένουμε και συνεχίζουμε τον σκληρό αγώνα μας!

Θεσσαλονίκη, 31 Μαρτίου 2020

(Επιμέλεια Γεωργία – Σοφία ΒΑΚΑΛΦΩΤΗ)

Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης

ekathess.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis