Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:59 | 14/04/2015

Για μία δύσκολη μεταναστευτική χρονιά για την οποία θα πρέπει να προετοιμαστεί η Ευρώπη έκανε λόγο ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος υπογραμμίζοντας ότι η Ε.Ε. είναι έτοιμη να στηρίξει τα κράτη - μέλη και ιδιαίτερα εκείνα που πλήττονται περισσότερο και έχουν μεγαλύτερες ανάγκες.

Σε ομιλία του στην Επιτροπή LIBE του Ευρωκοινοβουλίου ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσέφερε πρόσφατα έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε ορισμένα κράτη μέλη και είναι πρόθυμη να το επαναλάβει εφόσον κριθεί αναγκαίο».

Επεσήμανε ότι η Επιτροπή θα συμβάλει μέσω της Frontex στην προστασία των εξωτερικών συνόρων Ε.Ε., «όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και κατά μήκος των Ελληνικών και Βουλγαρικών συνόρων».

Τις τελευταίες μέρες περίπου 7000 μετανάστες έχουν φτάσει στις Ιταλικές, Ελληνικές και λοιπές Ευρωπαϊκές ακτές όπου στις περισσότερες επιχειρήσεις διάσωσης έχει εμπλακεί ο Ευρωπαϊκός οργανισμός Frontex, ανέφερε ο ίδιος.

«Τα πρόσφατα επεισόδια στη Μεσόγειο, με χιλιάδες μετανάστες κυρίως από τη Λιβύη και την Τουρκία προς την Ιταλία και την Ελλάδα, μας υπενθυμίζουν ότι θα πρέπει να συνεργαστούμε με ουσιαστικό τρόπο με τρίτες χώρες» είπε και πρόσθεσε ότι γι' αυτό το λόγο πρόκειται να επισκεφθεί χώρες όπως το Μαρόκο, την Αίγυπτο και την Τυνησία.

Ο κ. Αβραμόπουλος απηύθυνε σήμερα κεντρική ομιλία ενώπιον της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου (LIBE), στο πλαίσιο συζήτησης για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων μεταναστευτικών πιέσεων. Στη συζήτηση συμμετείχε και ο πρώην πρωθυπουργός της Μάλτας Lawrence Gonzi.

Τα θέματα που απασχόλησαν τη συζήτηση ήταν, μεταξύ άλλων, η συνεχιζόμενη γεωπολιτική αστάθεια στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, και ιδιαίτερα στο Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη απ' όπου και προέρχεται ο μεγαλύτερος αριθμός των μεταναστών.

Πηγή:naftemporiki.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis