Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:52 | 28/08/2015

Όταν κλασικές (και χιλιοειπωμένες) ιστορίες ξεπηδούν από τις σελίδες με προορισμό την κινηματογραφική οθόνη, χρειάζονται έναν σκηνοθέτη που θα διηγηθεί την γνώριμη πλοκή με γνήσια έμπνευση και όραμα έτσι ώστε να σταθούν ξανά φρέσκες και παρούσες στα μάτια του κοινού.

Ο Τζο Ράιτ με προϋπηρεσία σε λογοτεχνικές διασκευές αφηγείται την ιστορία του Πίτερ Παν πριν γίνει ο μύθος της Χώρας του Ποτέ και προσφέροντας μια φρέσκια ματιά στην καταγωγή των κλασικών χαρακτήρων που δημιουργήθηκαν από τον Τζ. Μ. Μπάρι, διανθίζει τις εικόνες του με άψογη καλλιτεχνική προσέγγιση.

H Tanweer μας προσκάλεσε σε μία προβολή σκηνών της ταινίας, η οποία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 24 Δεκέμβρη, και καλά θα κάνετε να φορέσετε σε μερικούς μήνες τη γιορτινή σας διάθεση και να προετοιμαστείτε για έναν μαγικό χριστουγεννιάτικο μποναμά!

Η ταινία παρουσιάζει μια νέα ματιά στην πασίγνωστη ιστορία του Παιδιού που Δεν Μεγάλωνε Ποτέ, πηγαίνοντας στην αρχή της, το πώς δηλαδή ο μικρός κατέληξε στη Χώρα του Ποτέ-Ποτέ. Όπως μάθαμε και στο τρέιλερ, ο Πίτερ (Λιβάι Μίλερ) εγκαταλείφθηκε σε ένα ορφανοτροφείο από τη μητέρα του, η οποία άφησε μόνο ένα τρυφερό γράμμα στο οποίο του υπόσχεται ότι θα τον ξαναδεί «σε αυτόν τον κόσμο ή σε άλλο».

Αφήνοντας πίσω το γκρίζο του βικτωριανού Λονδίνου και εικόνες που αντλούν έμπνευση από τις λογοτεχνικές σελίδες του Ντίκενς, ο μικρός Πίτερ και άλλα παιδιά απαγάγονται από μία ιδιόμορφη συμμορία και οδηγούνται στη Χώρα του Ποτέ. Συγκεκριμένα σε ένα ευφάνταστο ιπτάμενο ορυχείο, όπου μικρά παιδιά-εργάτες καλωσορίζουν τη νέα φουρνιά με… Nirvana. Και αν σκέφτεστε πως η ιδέα του «Smells Like Teen Spirit» ακούγεται σχετικά τρελή, περιμένετε να δείτε τον Χιου Τζάκμαν!

Ο Χιου Τζάκμαν, αγνώριστος ως πειρατής Μαυρογένης, με μια κουπ που παραπέμπει σε σφηκοφωλιά και σάπια δόντια, φαίνεται έτοιμος να χτίσει μία εικονική καρικατούρα, ανάλογη ενός άλλου πειρατή, του αλα Τζόνι Ντεπ Κάπτεν Σπάροου.

Ο πρωτοεμφανιζόμενος Λίβαϊ Μίλερ στο ρόλο του Πίτερ προσδίδει τον απαραίτητο δυναμισμό και αθωότητα που απαιτεί ο χαρακτήρας με τρόπο αυθόρμητο και ειλικρινή. Μαζί του ο Γκάρετ Χέντλαντ («Ο Δρόμος») υποδύεται τον επιστήθιο (!) φίλο του Κάπτεν Χουκ, προφανώς πριν υπάρξει η ρήξη στις σχέσεις τους! Ο γοητευτικός ηθοποιός επιβάλλεται στο ρόλο με άνεση και αυθάδεια, μέχρι τη στιγμή που συναντά την πριγκίπισσα Τάιγκερ Λίλι (Ρούνεϊ Μάρα) και οι αντιστάσεις κάμπτονται.

Σ' αυτό το σημείο είναι άλλωστε που ο Ράιτ ξεσηκώνει τον αμφιβληστροειδή με μία εντυπωσιακή χρωματική παλέτα που δεν έχει ταίρι. Η συμμορία των Χαμένων Παιδιών και όλη η φυλή της Χώρας του Ποτέ χρωματίζουν τη μεγάλη οθόνη και δημιουργούν ένα ευφάνταστο καλειδοσκόπιο, παρόμοιο με όλη την τολμηρή σκηνογραφική κατεύθυνση της ταινίας που φαίνεται πως οδηγεί με ακρίβεια την ιστορία του Τζ. Μ. Μπάρι σε ένα νέο κοινό, αλλά θα κάνει σίγουρα και το κοινό να αισθανθεί πιο νέο.

Εν αναμονή λοιπόν μιας μαγικής ταινίας, δείτε ξανά το τρέιλερ και πατήστε play στο «Nevermind» των Nirvana.

http://www.cinemag.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis