Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:00 | 31/05/2018

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο 37χρονος επιχειρηματίας Matthew Staikos πυροβολήθηκε εξ επαφής στην περιοχή Γιορκβιλ του Τορόντο το βράδυ της Δευτέρας.

Η αστυνομία του Τορόντο έλαβε αναφορές για τουλάχιστον τρεις πυροβολισμούς, γύρω στις 23:30. Ο επιχειρηματίας πέθανε ακαριαία, αφού έφερε τραύμα στο κεφάλι. Οι αρχές δεν γνωρίζουν ακόμη το πιθανό κίνητρο του δράστη.

Η οικογένεια του τόσο άδικα και πρόωρα χαμένου Μάθιου Στάικος εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Η οικογένειά μας θρηνεί για την ξαφνική απώλεια του πολυαγαπημένου μας Μάθιου. Σας ζητούμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας την ώρα που θρηνούμε γι’ αυτή την τραγωδία».

Το τι έγινε το βράδυ της Δευτέρας σε πολυσύχναστο δρόμο του Τορόντο ψάχνουν να βρουν οι καναδικές αρχές. Ξέρουν μόνο από αυτόπτες μάρτυρες την περιγραφή του δράστη. Σύμφωνα με αυτή, πρόκειται για έναν μαύρο περίπου 1,80. Έφυγε από το σημείο με μια ασημί ή γκρι τετράπορτη Mercedes.

[custom:google-ads]

Αυτό που αναφέρουν τα ΜΜΕ του Καναδά είναι ότι η δολοφονία του Μάθιου είναι το τελευταίο σε μια σειρά περιστατικών με πυροβολισμούς σε διάστημα 30 ωρών στο Τορόντο. Την ώρα που ο Μάθιου Στάικος έπεφτε νεκρός ένας 20χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφολυ πυροβολήθηκε κοντά σε ένα εμπορικό κέντρο. Μια ημέρα πριν τέσσερα διαφορετικά περιστατικά πυροβολισμών καταγράφηκαν στην πόλη. Τρεις άνθρωποι στραυματίσθηκαν και ένας 21χρονος φοιτητής δολοφονήθηκε κοντά στην σχολή του.

Ποιος ήταν ο Μάθιου Στάικος

Ένας άνθρωπος με ραγδαία εξέλιξη στον τομέα του που κόπηκε τόσο πρόωρα ήταν Μάθιου (Ματθαίος) Στάικος. Ήταν πρόεδρος στην εταιρεία επενδύσεων Staikos Investments, CEO στην Vleepo και μέλος του διοικητικού συμβουλίου και σύμβουλος της Triggerfox. Γεννήθηκε το 1980 στον Καναδά, όπου και μεγάλωσε. Πέρασε στο τοπικό πανεπιστήμιο και σπούδασε στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Πριν ολοκληρώσει τις πανεπιστημιακές του σπουδές δημιούργησε με τον αδελφό του μία επιχείρηση με την επωνυμία Torch Mobile, που διατηρούσε γραφεία στο Τορόντο και στο Πεκίνο.

Η εταιρία ξεκίνησε το 2003 και, έξι χρόνια αργότερα, εξαγοράστηκε από την εταιρία Research In Motion (RIM) κατασκευάστριας των θρυλικών συσκευών BlackBerry. Ο Μάθιου Στάικος κατάφερε σύντομα να αναρριχηθεί στα υψηλότερα κλιμάκια και πλέον να είναι ο Τεχνικός Διευθυντής Τεχνολογιών WEB, υπεύθυνος για τη δημιουργία των προγραμμάτων περιήγησης web, καθώς και άλλων τεχνολογιών web που αφορούν τα προϊόντα της BlackBerry. Το νέο σύστημα πάνω στο οποίο εργαζόταν είναι το λειτουργικό σύστημα BlackBerry 10, που χρησιμοποιούν τα κινητά της εταιρίας που κυκλοφόρησαν το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Ο Μάθιου λάτρευε την Ελλάδα

Ο ίδιος πάντα προσπαθούσε να κρατά επαφή με τις ρίζες του στην Ελλάδα. O πατέρας του μεγάλωσε στη Λιβαδειά.  Ο Μάθιου αποφάσισε μετά το πανεπιστήμιο, κατ’ αρχάς να μάθει τη γλώσσα. Ξεκίνησε μαθήματα και με κάθε ευκαιρία ταξίδευε στην Ελλάδα. «Κάποια στιγμή όταν είδα πως τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ σκέφτηκα πως είναι σημαντικό ο καθένας να προσπαθήσει να κάνει κάτι καλό για τη χώρα. Nα δείξουμε πως δεν συμβαίνουν εκεί μόνο άσχημα πράγματα», δήλωνε στην Καθημερινή, για την απόφασή του να κάνει μια startup επιχείρηση στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Λάρισα, στην καρδιά της κρίσης το 2015.

 

Πηγή: newsit.gr, lykavitos.gr
 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis