Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:14 | 30/01/2018

Μεταξύ των όσων αναφέρονται σε σημερινή ανακοίνωση των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων που αναφέρεται στα όσα έλαβαν χώρα στη 2η Συνδιάσκεψη Ομοσπονδιών Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεω, περιλαμβάνεται και η γνωστοποίηση μίας σημαντικής εξέλιξης για τον αγώνα των ενστολων να αποκαταστήσουν τις μισθολογικές αποδοχές τους.

Πιο συγκεκριμένα η ενημέρωση για τους δικαστικούς αγώνες των Ομοσπονδιών έγινε από τους νομικούς συμβούλους της ΠΟΑΣΥ κ. Χάρη Μπουκουβάλα και της ΠΟΑΞΙΑ κ. Ρήγα Μπαρμπούρη.

Όπως είπαν, το συνδικαλιστικό κίνημα, τόσο με τις δημόσιες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας όσο και με τις νομικές ενέργειες, δικαιώθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας δυο φορές και πέτυχε την συμμόρφωση της προηγούμενης κυβέρνησης με την απόδοση από 1/1/2015 του 50% των οφειλομένων, ενώ ο χρόνος «τρέχει» εις βάρος του κράτους και επ' ωφελεία όλων όσων έχουν ασκήσει τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα για τα υπόλοιπα ποσά (διαφορές από μισθολόγιο σε μισθολόγιο).

Οι νομικοί σύμβουλοι συνέστησαν ψυχραιμία, γνωστοποιώντας ότι η νέα προσφυγή των Ομοσπονδιών ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ στην Επιτροπή συμμόρφωσης του ΣτΕ, έχει ήδη εκδικαστεί και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η δημοσιοποίηση της απόφασης σύμφωνα με την οποία αναγνωρίζεται το δίκαιο αίτημά των ένστολων περί μη συμμόρφωσης του υπουργείου Οικονομικών.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη επί του θέματος το Policenet.gr θα σας ενημερώσει άμεσα !

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Δείτε όλες τις θέσεις για τις τακτικές μεταθέσεις της ΕΛ.ΑΣ.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis