Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:05 | 16/09/2015

Οι μετανάστες κατάφεραν να παραβιάσουν τον φράκτη που είχε τοποθετηθεί κατά μήκος δύο σημείων διέλευσης προς την Ουγγαρία, κατόπιν προχώρησαν, σε πλήρη ετοιμότητα να αντιπαρατεθούν με τις δυνάμεις αντιμετώπισης ταραχών, οι οποίες οπισθοχώρησαν για περίπου 50 μέτρα και απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων.

Είκοσι Ούγγροι αστυνομικοί και δύο παιδιά τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που ξέσπασαν στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία αφού μια ομάδα μεταναστών επιχείρησε να παραβιάσει τα σύνορα, γνωστοποίησε ο σύμβουλος ασφαλείας του πρωθυπουργού της χώρας.

«Μέχρι στιγμής 20 αστυνομικοί τραυματίστηκαν και δύο παιδιά έχουν διακομιστεί με ασθενοφόρα (στο νοσοκομείο), τα οποία τραυματίστηκαν αφού τα πέταξαν πάνω από τον φράκτη ασφαλείας» δήλωσε ο Γκιόργκι Μπάκοντι στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

«Θα επιδιορθώσουμε οριστικά τον φράκτη, θα τον ενισχύσουμε και θα προστατεύσουμε την ασφάλεια της Ουγγαρίας με κάθε νόμιμο μέσο».

Ο εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης Ζόλταν Κόβατς ανέφερε ότι η αστυνομία δε μπορεί να επιτρέψει σε κανένα μετανάστη να εισέλθει σε ουγγρικό έδαφος, ενώ προσέθεσε ότι η Σερβία δεν έχει προβεί σε οποιουδήποτε είδους συνεργασία σήμερα με την Ουγγαρία με στόχο τη διαχείριση της ροής των παράτυπων μεταναστών.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτό: Reuters

http://www.newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis