Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:59 | 07/02/2016

Τι κοινό έχει ο Χαν Σόλο του «Πολέμου των άστρων» με τους Μπόνι και Κλάιντ της ομώνυμης ταινίας ή οι Βίνσεντ Βέγκα και Τζουλς Γουίνφιλντ του “Pulp fiction” με τον Τζον ΚακΚλέιν του «Πολύ σκληρός για να πεθάνει»; Ο καθένας τους έχει από ένα όπλο με το οποίο έχει ταυτιστεί.

Ο Φεντερίκο Μάουρο δημιούργησε ένα πρότζεκτ με τίτλο “Famous guns”, στο οποίο μας παρουσιάζει ορισμένα από τα πιο διάσημα όπλα της μεγάλης, αλλά και της μικρής οθόνης. Ο 37χρονος Ιταλός εργάζεται από το 2001 ως multimedia designer και ως καλλιτεχνικός διευθυντής. Έκτοτε έχει κερδίσει αρκετά βραβεία για τη δουλειά του, όπως το Βραβείο Καλύτερου Web Designer των Italian Web Awards το 2011 και το Καλύτερο Artwork Ταινίας των Ciak d'Oro το 2014.

Ως προς το συγκεκριμένο πρότζεκτ, αυτό αφορά σε πυροβόλα όπλα (ή τουλάχιστον σε κάτι ισοδύναμο, μια και η δέσμη πρωτονίων δεν ανήκει στην κατηγορία με τη στενή έννοια του όρου), επομένως μένουν απ’ έξω πιο πρωτόγονα όπλα, όπως μαχαίρια, σπαθιά, ματσέτες και άλλα. Η έμφαση δίνεται στην αισθητική διάσταση και όχι στην ικανοποίηση ενός «φετιχισμού με τα όπλα».
Ο ίδιος αναφέρει στη σελίδα του ότι αυτό πρόκειται για ένα προσωπικό πρότζεκτ, το οποίο δημιούργησε για πλάκα. «Αυτές οι εικόνες επιλέχθηκαν τυχαία από μία έρευνα στο διαδίκτυο προκειμένου να βελτιώσω το στυλ μου και να μάθω να εκτιμώ το γούστο άλλων ανθρώπων. […] Οι εικόνες έχουν υποστεί επεξεργασία μέσω post-production και ρετούς», σχολιάζει.

Εδώ σας παρουσιάζουμε 20 φωτογραφίες με ορισμένα από τα πιο γνωστά κινηματογραφικά όπλα της διαδικτυακής συλλογής του Μάουρο, από το «Καταραμένο άσμα» (“Evil dead”) μέχρι τις ταινίες Τζέιμς Μποντ και από το «Άνδρες με τα μαύρα» μέχρι το “Blade Runner”.
 

1. Τζακ Σπάροου, «Οι πειρατές της Καραϊβικής»

2. Μπόνι και Κλάιντ

3. El mariachi

4. Ας Γουίλιαμς, «Το καταραμένο άσμα» (“Evil dead”)

5. Τζον Ράμπο

6. Χάρι Κάλαχαν, «Ο επιθεωρητής Κάλαχαν»

7. Τζέιμς Μποντ

8. Φρανσίσκο Σκαραμάνγκα, «Ο άνθρωπος με το χρυσό πιστόλι»

9. Τζον ΜακΚλέιν, «Πολύ σκληρός για να πεθάνει»

10. Βίνσεντ Βέγκα και Τζουλς Γουίνφιλντ, “Pulp fiction”

11. Λεόν, “Léon”

12. Εξολοθρευτής

13. Hellboy

14. Robocop

15. Ghostbusters

16. Πράκτορας Κ, «Οι άνδρες με τα μαύρα»

17. Ρικ Ντέκαρντ, “Blade Runner”

18. Έλεν Ρίπλεϊ, “Aliens”

19. Χαν Σόλο, «Ο πόλεμος των άστρων»

20. “Star Trek”

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis