Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:14 | 26/08/2020

Επιμέλεια: ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης, ΚΟΣΜΙΔΗΣ Θεμιστοκλής, ΒΑΡΒΑΤΟΣ Απόστολος, ΓΕΩΡΓΟΣ Κωνσταντίνος, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος, ΚΑΛΛΑΝΤΖΗΣ Γεώργιος, ΚΑΤΣΙΝΟΣ Ιωάννης, ΚΟΥΛΟΥΜΠΑΣ Γεώργιος, ΛΑΧΑΝΑΣ Ηλίας, ΠΛΑΛΑΣ Γεώργιος, ΣΟΥΛΟΥΝΤΣΗΣ Γεώργιος, ΧΙΟΝΙΔΗΣ Χρήστος, ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Ανδρέας, ΨΑΛΛΙΔΑΣ Γεώργιος

- Αρχικά́ θα θέλαμε να αναφερθούμε στην ενίσχυση της Υπηρεσίας μας με έμψυχο δυναμικό́.

- Ναι, αναγνωρίζουμε πως η Υ.Α.Τ. έχει πάρει μια ανάσα με την έλευση των καινούργιων συνάδελφων, που εντάχθηκαν στις Διμοιρίες τον Οκτώβρη. Δεν πλησιάζουμε όμως τον απολύτως απαραίτητο αριθμό́ ανδρών που χρειάζεται μια Διμοιρία ώστε να στελεχωθεί και να κάνει την δουλειά της, με όσο το δυνατό λιγότερο ρίσκο για την σωματική ακεραιότητα των ανδρών της.

- Πήραμε άτομα, όπως ζητούσαμε επί σειρά ετών, όμως ο αριθμός αυτός παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα και η περαιτέρω ενίσχυση της Υπηρεσίας μας είναι επιτακτική ανάγκη.

- Σε καθημερινή βάση στην Πρωτεύουσα πραγματοποιούνται συναθροίσεις και, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στις Διμοιρίες της Δ.Α.Ε.Α.

- Αν κάποιοι πιστεύουν ότι με 10 Αστυφύλακες (λόγω των αδειών) θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε παρόμοιες καταστάσεις και περιστατικά, όπως αυτά που συναντήσαμε στον ΕΒΡΟ, είναι γελασμένοι.

- Όσον αναφορά τα οχήματα της Υπηρεσίας μας, μέσα στα οποία περνάμε ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητας μας, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα.

- Κύριοι υπεύθυνοι, κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα, πέρα από το βασικά, αποδεκτό κίνδυνο που διατρέχουμε λόγω του αντικειμένου και της φύσης της Υπηρεσίας μας.

- Είναι πλέον αναγκαία η αντικατάσταση ή έστω η ανακατασκευή των υπηρεσιακών μας οχημάτων. Η κατάσταση στον τομέα αυτόν έχει φτάσει στο απροχώρητο.

- Για το σθένος, την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία, που δείχνουν οι άνδρες της Υ.Α.Τ. σε καθημερινή βάση και όπου βρίσκονται, νομίζουμε πως δεν χωράει καμία αμφισβήτηση.

- Είμαστε έτοιμοι να πέσουμε κυριολεκτικά στην φωτιά, ο ένας για τον άλλον, από τον πιο παλιό μέχρι και τον νεότερο Ματατζή.

- Η δύναμη μας είναι ο συνάδελφος που στέκεται στο πλευρό μας και μας καλύπτει σε κάθε μας βήμα.

- Στα επεισόδια που έλαβαν χώρα την 9/7/2020, κατά την διάρκεια της πορείας για την Ψήφιση του Νομοσχεδίου για τις πορείες και τις συναθροίσεις, ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε έναν φλεγόμενο Ματατζή να βάζει πάνω από την σωματική του ακεραιότητα, αυτή του συναδέλφου του καθώς προτίμησε να σβήσει πρώτα αυτόν ενώ και ο ίδιος βρισκόταν ολόκληρος μέσα στην φωτιά, από τις δεκάδες βόμβες μολότοφ που έριχναν οι «διαδηλωτές» εναντίον του.

- Για κάποιους η εικόνα είναι σοκαριστική.

- Για τους άνδρες με τα ΧΑΚΙ όμως, είναι απλά́ το χρέος τους απέναντι στον συνάδελφο.

- Υ.Σ. Ακούμε συνεχώς ότι έχουν διεκπεραιωθεί διαγωνισμοί για υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

- Αναμένουμε να το δούμε στην πράξη και επιτέλους να εφοδιαστούμε με υλικά που αρμόζουν σε αστυνομία του 2020 και όχι του 1985. Έχουμε σχεδόν μια δεκαετία να εξοπλιστούμε, οι λόγοι πέραν από οικονομικοί, κατά την γνώμη μας ήταν και καθαρά από την ιδεοληψία ορισμένων, μας χρησιμοποιούσαν και μας χρησιμοποιούν όμως δια πάσαν νόσον.

(Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»)

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis