Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:30 | 28/01/2019

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εξέδωσε την τελική ετυμηγορία για ένα θέμα που θα επηρεάσει εκατομμύρια εργαζομένους στην ΕΕ: αν η Μεγάλη Παρασκευή είναι αργία.

Και η απόφαση είναι ότι, ναι, η Μεγάλη Παρασκευή είναι αργία και μάλιστα αμειβόμενη για όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως θρησκεύματος.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η Deutsche Welle, η απόφαση πάρθηκε όταν ένας εργαζόμενος από την Αυστρία, ο Μάρκους Αχάτζι, προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καθώς στη χώρα η Μεγάλη Παρασκευή πληρώνεται ως αργία μόνο για τα μέλη της Ευαγγελικής Λουθηρανικής Εκκλησίας και της Μεταρρυθμισμένης Ευαγγελικής Εκκλησίας, της Παλαιοκαθολικής Εκκλησίας και της Ευαγγελικής Εκκλησίας των Μεθοδιστών και όχι σε όσους ασπάζονται άλλες θρησκείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτό ντοκουμέντο: Γρονθοκόπησαν τρεις Αστυνομικούς που μάταια ζητούσαν βοήθεια μέσω ασυρμάτου

Έτσι, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τον δικαίωσε υποχρεώνοντας τον εργοδότη του Αχάτζι αλλά και κάθε εργοδότη να πληρώνει ως αργία την Μεγάλη Παρασκευή σε κάθε εργαζόμενό του, ανεξαρτήτως της θρησκείας αυτού.

Σύμφωνα με την απόφαση, όσο η Αυστρία δεν τροποποιεί τη νομοθεσία της ώστε να υπάρχει ίση μεταχείριση προς όλους, τότε οι εργοδότες στον ιδιωτικό τομέα είναι υποχρεωμένοι να αναγνωρίζουν για όλους τους εργαζομένους τη Μεγάλη Παρασκευή ως αμειβόμενη ημέρα αργίας.

Πηγή:  news.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis