Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:35 | 11/10/2021
Για πάνω από μισό αιώνα παρέμενε άλυτο μυστήριο η ταυτότητα του “Zodiac killer”, του διαβόητου δολοφόνου κατά συρροή που κατατρομοκράτησε το Σαν Φρανσίσκο τη δεκαετία του 1960.
 
Και τώρα, μια ανεξάρτητη ομάδα ερευνητών, λέει ότι έφθασε στην εξιχνίαση της υπόθεσης εξακριβώνοντας ποιος ήταν ο μυστηριώδης “Ζodiak Killer”, που δολοφόνησε πέντε άτομα το 1968 και το 1969 και στη συνέχεια έστελνε σε ΜΜΕ ματωμένα κομμάτια υφάσματος και κωδικοποιημένα μηνύματα, που περιείχαν, όπως έλεγε στοιχεία για την ταυτότητά του. Σε μια επιστολή του ο Zodiac είχε υποστηρίξει ότι είχε σκοτώσει 37 άτομα, ενώ έχει συνδεθεί και με αρκετές άλλους φόνους, που παραμένουν ανεξιχνίαστοι.
 
Οι Case Breakers, όπως αποκαλείται η ομάδα των άνω των 40 πρώην επιθεωρητών της αστυνομίας, δημοσιογράφων και στελεχών των υπηρεσιών αντικατασκοπείας των ενόπλων δυνάμεων, κατονόμασαν τον Γκάρι Φράνσις Ποστ ως τον διαβόητο Zodiac Killer χρησιμοποιώντας νέα φυσικά και ιατροδικαστικά στοιχεία και πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες.
 
Ποιος ήταν ο άνθρωπος που οι Case Breakers κατονομάζουν ως τον Zodiac Killer
Ο βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, Γκάρι Φράνσις Ποστ, από το Sierra Foothills στους πρόποδες της Σιέρα Νεβάδα των ΗΠΑ πέθανε σε ηλικία 80 ετών στις 23 Αυγούστου του 2018. Το τέλος του δεν ήταν ειρηνικό, αφού σύμφωνα με το πιστοποιητικό θανάτου του, όπως αναφέρει το TMZ, πέθανε από σήψη, σηπτικό σοκ, δυσφαγία και αγγειακή άνοια. Το ίδιο πιστοποιητικό αναφέρει ότι ο φερόμενος ως “Zodiac Killer” έπασχε από υπέρταση, οστεοπόρωση, υποθυρεοειδισμό και κολπική μαρμαρυγή, ότι ήταν παντρεμένος και ασχολείτο με τη ζωγραφική.
 
O Γκάρι Φράνσις Ποστ πέθανε σε ηλικία 80 ετών το 2018
O Γκάρι Φράνσις Ποστ πέθανε σε ηλικία 80 ετών το 2018 / Φωτογραφία: The Case Breakers
 
Παρά τις έμμεσες αποδείξεις που παρουσίασαν οι Case Breakers, ομοσπονδιακοί και αστυνομικοί επιθεωρητές που έχουν αναλάβει να λύσουν το μυστήριο, είπαν στην εφημερίδα San Francisco Chronicle ότι η τελευταία θεωρία δεν στέκει. Οι Case Breakers στηρίζουν εν μέρει τη θεωρία τους στην ομοιότητα του Ποστ σε κάποιες φωτογραφίες μ’ ένα σκίτσο του Zodiac Killer που είχε δώσει στη δημοσιότητα η αστυνομία το 1969. Μια από τις βασικές ομοιότητες ήταν οι ουλές στο μέτωπο.
 
To σκίτσο (αριστερά) του Zodiac που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία δείχνει σύμφωνα με τους Case Breakers μια ουλή στο μέτωπο, παρόμοια με εκείνη που διακρίνεται στο μέτωπο του Γκάρι Φράνσις Ποστ σε ηλικία 25 ετών.
 
To σκίτσο (αριστερά) του Zodiac που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία δείχνει σύμφωνα με τους Case Breakers μια ουλή στο μέτωπο, παρόμοια με εκείνη που διακρίνεται στο μέτωπο του Γκάρι Φράνσις Ποστ σε ηλικία 25 ετών.
 
Η Τζεν Μπούχολτς, πρώην μέλος της αντικατασκοπείας του στρατού, που είναι μέλος της ομάδας, είπε ακόμη ότι οι επιστολές που έστειλε ο Zodiac Killer αποκαλύπτουν ότι ήταν ο Ποστ, μετά την αποκρυπτογράφηση των αναγραμμάτων σε αυτές. «Θα πρέπει να ξέρει κανείς το πλήρες όνομα του Γκάρι για να αποκωδικοποιήσει αυτά τα αναγράμματα», δήλωσε στο Fox News.

 

Οι Case Breakers υποστηρίζουν ακόμη ότι έχουν αποδείξεις ότι ο βασικός τους ύποπτος ήταν αυτός που δολοφόνησε την Τσέρι Τζο Μπέιτς στο Ρίβερσαίντ της Καλιφόρνια το 1966. Ο φόνος της είχε αποδοθεί στο παρελθόν στον Zodiac Killer αλλά η τοπική αστυνομία είχε απορρίψει τη θεωρία αυτή.
 
Το μυστήριο γύρω από τα κωδικοποιημένα μηνύματα, αλλά και το γεγονός ότι πολλά από τα εγκλήματα παρέμειναν ανεξιχνίαστα αποκρυστάλλωσαν στην άποψη της κοινής γνώμης τον Zodiac ως ένα σκοτεινό σύμβολο της ποπ κουλτούρας. Ο «Βρώμικος Χάρι» με τον Κλιντ Ίστγουντ στον πρωταγωνιστικό ρόλο βασίζεται έμμεσα στην υπόθεση του Zodiac μ’ έναν δολοφόνο, ονόματι “Scorpio” να σπέρνει τον τρόμο. Αλλά και άλλοι κινηματογραφικοί δολοφόνοι, που στέλνουν μηνύματα όπως τα κρυπτογραφήματα του Zodiac, έχουν εμφανιστεί από ταινίες μέχρι τηλεοπτικές σειρές, όπως το “Criminal Minds”.
 
Κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας διάφορες θεωρίες για την ταυτότητα του Zodiac Killer, ανάμεσά τους εκείνη ενός άνδρα που υποστήριζε ότι ο δράστης ήταν ο νεκρός πατέρας του κι εκείνη ενός άλλου άνδρα που ισχυρίστηκες ότι ο φίλος του ομολόγησε τα εγκλήματα πριν το θάνατό του το 2002, αλλά ο μόνος που είχε κατονομαστεί μέχρι σήμερα ως ύποπτος ήταν ο Άρθουρ Λι Άλεν από το Βαλέχο της Καλιφόρνια, που πέθανε το 1992.
 
 
Τι λέει το FBI
Απαντώντας στους ισχυρισμούς των Case Breakers το γραφείο του FBI στο Σαν Φρανσίκσο ανέφερε σε ανακοίνωσή του σε τοπική εφημερίδα ότι «η υπόθεση του Zodiac Killer παραμένει ανοικτή. Δεν έχουμε νέες πληροφορίες να μοιραστούμε αυτή τη στιγμή».
 
Στο ίδιο μήκος κύματος και το αστυνομικό τμήμα του Σαν Φρανσίσκο επιβεβαίωσε πως οι έρευνες συνεχίζονται τονίζοντας σε ανακοίνωσή του πως «δεν είμαστε σε θέση να μιλήσουμε για πιθανούς υπόπτους, καθώς πρόκειται για ανοιχτή έρευνα». Σημειωτέον ότι κάθε χρόνο η αστυνομία, αλλά και η εφημερίδα San Francisco Chronicle λαμβάνουν εκατοντάδες μηνύματα με υποδείξεις για πιθανούς υπόπτους αναφορικά με την υπόθεση του Zodiac Κiller και λύσεις στα κωδικοποιημένα μηνύματά του.
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis