Είναι δυνατόν το Αρχηγείο να διατάζει αυθημερόν μετακινήσεις σε νησί του Αιγαίου;

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Είναι δυνατόν το Αρχηγείο να διατάζει αυθημερόν μετακινήσεις σε νησί του Αιγαίου;

Θέμα: « Αποσπάσεις σε Περιφερειακά Γραφεία Ασύλου »

   Με την υπ΄αριθ. 1647/18/1950789 από 29/9/2018 διαταγή, η οποία εστάλλει μεσημβρινές ώρες στη ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας, το Α.Ε.Α. διατάσσει την απόσπαση είκοσι (20) συναδέλφων, σε Περιφ. Γραφεία Ασύλου μεταξύ των οποίων και ένας (1) συνάδελφος από τη Δ.Α.Λάρισας, χωρίς να αναφέρει ημερομηνία έναρξης αυτής, τα στοιχεία των οποίων ζητούνται μέχρι ώρα 10:00 της επομένης ημέρας (30/9/2018)!!

   Αυθημερόν η διαταγή προωθείται στη ΔΑ Λάρισας όπου γίνεται αγώνας δρόμου να βρεθεί μέσα σε δυο - τρεις ώρες εθελοντής. Τελικά ελλείψει εθελοντή ορίζεται συνάδελφος, τα στοιχεία του οποίου αποστέλλονται απόγευμα της 29/9ου στη ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας.

   Την επομένη 30/9ου, πρωινές ώρες, η ΓΕΠΑΔ, ως όφειλε, αποστέλλει το όνομα του αστυνομικού στο ΑΕΑ. Και ω του θαύματος, βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας το ΑΕΑ με κατεπείγον σήμα (1647/18/1954406) αποστέλλει τα (20) άτομα που τελικά αποσπούνται!! Αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω, ήταν ο συνάδελφος της ΔΑ Λάρισας, να ενημερωθεί πρωινές ώρες της 1/10ου ότι αυθημερόν αναχωρεί για Σάμο!!!!

   Θα πρέπει να επισημανθεί ότι με τις διαταγές για το Άσυλο, έχουν υπάρξει και κατά το παρελθόν προβλήματα. Αυτό όμως που συνέβη τώρα, ειλικρινά είναι απερίγραπτο…

   Ντρεπόμαστε κυριολεκτικά για τη κατάσταση αυτή. Αρνούμαστε να απεμπολήσουμε τα ελάχιστα, ανθρώπινα, κεκτημένα. Πειθαρχικός έλεγχος υπάρχει μόνο για τον Αστυνομικό που μάχεται στο πεζοδρόμιο;

Απαιτούμε ανθρώπινη αντιμετώπιση….

Δεν είμαστε μιας χρήσεως !!

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΘΕΛΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ