Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:14 | 23/08/2016

ΠΡΟΣ:
Βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο


ΚΟΙΝ :  Βουλευτές Ηπείρου


ΘΕΜΑ: Ωράριο Εργασίας - Συμμετοχή Στρατιωτικού Προσωπικού στα κέντρα
φιλοξενίας μεταναστών.


ΣΧΕΤ : α.  Η από 17 Μαρτίου 2016 επιστολή μας με αριθμό πρωτ. 42/2016
β.  Η από 05 Μαΐου 2016 απάντηση του τμήματος κοινοβουλευτικού
ελέγχου του ΥΠΕΘΑ στην αναφορά 1480/28-3-2016  του βουλευτή κυρίου Νίκου Νικολόπουλου
            
                 Αξιότιμε κύριε Βουλευτά.

                 Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την προώθηση της επιστολής μας στο κοινοβούλιο. Με την έμπρακτη στήριξη σας γνωστοποιήθηκαν για μια ακόμη φορά προβλήματα του στρατιωτικού προσωπικού, όχι μόνο της περιφέρειας μας αλλά ολόκληρης της χώρας, καθώς το θέμα της υπέρβασης του νομοθετημένου ωραρίου δυστυχώς συμβαίνει παντού.

                  Με μεγάλη μας απογοήτευση διαβάσαμε την απάντηση του κυρίου αναπληρωτή υπουργού στην επιστολή μας καθώς δεν απαντά σε βασικά θέματα.

                  Αναγνωρίζει πως η νομοθεσία προβλέπει 40ωρη εβδομαδιαία εργασία για το στρατιωτικό προσωπικό του υπουργείου Εθνικής Αμύνης αλλά προβάλει ιδιαιτερότητες ως προς το είδος της παρεχόμενης εργασίας και καθηκόντων λόγω επαγγέλματος (εκτέλεση υπηρεσιών διάρκειας έως 24 ωρών, συμμετοχή σε ασκήσεις, εκπαιδεύσεις και άλλα) δίχως να αναφέρετε στην χρονική διάρκεια διεξαγωγής αυτών καθώς την παρούσα υπερβαίνουν το νομοθετημένο χρόνο εργασίας των στρατιωτικών.

                  Ως στρατιωτικοί έχουμε ορκιστεί υπακοή στο Σύνταγμα, τους Νόμους και τα ψηφίσματα του κράτους και ουδέποτε αμφισβητήσαμε την υποχρέωση μας ως προς δραστηριότητες και εργασίες που επιβάλλουν οι νόμοι και οι στρατιωτικοί κανονισμοί που πολύ σωστά αναφέρει ο κύριος αναπληρωτής υπουργός.

                    Εκείνο που εδώ και πολύ καιρό επισημαίνουμε είναι πως όλες οι δραστηριότητες και εργασίες που νομίμως εκτελούμε πρέπει να διεξάγονται εντός του      νομοθετημένου ωραρίου των 40 ωρών της εβδομάδα, κάτι που δυστυχώς δεν γίνεται.

                   Κατόπιν της θλιβερής διαπίστωσης συνεχούς παραβίασης του νόμου ζητήσαμε να χορηγείται στο στρατιωτικό  προσωπικό που εργάζεται παρανόμως περισσότερο των 40 ωρών την εβδομάδα (για οποιαδήποτε νόμιμη εργασία) απαλλαγή από την εργασία του ισάριθμων εργάσιμων ωρών την επόμενη εβδομάδα ή εάν κάτι τέτοιο λόγω υπηρεσιακών αναγκών δεν είναι εφικτό, το συντομότερο δυνατόν εντός εύλογου χρόνου.

             Παρακαλούμε κύριε βουλευτά για τις ενέργειές σας με σκοπό να μας γνωστοποιηθεί ο νόμος ο οποίος επιτρέπει στην υπηρεσία να μας απασχολεί περισσότερο των 40 ωρών την εβδομάδα για όλες τις ομολογουμένως νόμιμες εργασίες, δίχως να χορηγείται στο προσωπικό ισάριθμες ώρες απαλλαγής για τις επιπλέον ωρών που εργάσθηκε.

              

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

-Ο-
Πρόεδρος

Θεοδώρου Γεώργιος
Υπλγός (ΠΖ)
6937453787

-Ο-
Γενικός Γραμματέας

Στρατσιάνης Παναγιώτης
ΕΜΘ Αλχίας (ΜΧ)
6936563126

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis