Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:14 | 27/04/2017

Είναι πολλά τα ψήφια Άρη!

Πολύ πιασάρικο το θέμα του βαθμολογίου στην Αστυνομία δε λέω. Ευκαιρία να κερδίσω κι εγώ κάποιους ψήφους. Όλο και κάποιος Αστυφύλακας θα τσιμπήσει. Κάποιος «αδικημένος» Ανθυπαστυνομος, κάποιος «πονεμένος» Αξιωματικός των ΤΕΜΑ ή κάποιος «φαντασμένος» της ΣΑΕΑ.

Συνδικαλιστικές καριέρες χτίζονται πάνω στη ματαιοδοξία μας να φορέσουμε αστέρια, γιατί όχι και η δική μου; Εκλεγμένοι και μη αντιπρόσωποι αρθρογραφούν ακάματα νυχθημερόν υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα όλων μας στα ανώτερα Αστυνομικά αξιώματα (προσεχώς το νέο επεισόδιο περιλαμβάνει και τα ανώτατα). Τις περισσότερες φορές αυτά που γράφουν είναι ένα « τίποτα», ένα σακί με αέρα. Άλλοτε πάλι γράφουν ανοησίες. Κάποιοι άλλοι έχουν αναλάβει εργολαβικά το δικαίωμα των Ανθυπαστυνόμων στα ανώτερα αξιώματα. Το ότι οι ίδιοι είναι Ανθυπαστυνόμοι είναι εντελώς συμπτωματικό! Θα μπορούσε φυσικά να γίνεται και για την ψήφο. «ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΨΗΦΙΑ ΑΡΗ» που θα έλεγε παραφρασμένος ο αείμνηστος Καλογήρου.

Κάντε μας όλους Στρατηγούς να τελειώνουμε, και τι πειράζει που δε θα έχουμε στρατό να διατάξουμε, θα έχουμε τον τίτλο! Θα πηγαίνουμε στο χωριό μας φουσκωμένοι από περηφάνια, στολισμένοι σαν παγώνια και θα αλαλάζουν τα πλήθη: Ήρθε ο Στρατηγός!!!! Τι σημασία έχει που δεν έχουμε μαντίλι να κλάψουμε; Θα είμαστε όμως Στρατηγοί!!!
Καταρχήν για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου εξαρχής και να μη δώσω τη χαρά της «ανεύρεσης ψεγαδιού» στους περίεργους που θα τους ξενίσουν οι απόψεις μου, είμαι Αξιωματικός των ΤΕΜΑ,  Υπαστυνόμος. Αυτοί που με γνωρίζουν ξέρουν αν είμαι μάχιμος, ρίψασπις ή γραφιάς. Επίσης είμαι συνδικαλιστής, εκλεγμένος σε τοπικό Δ.Σ. Αυτά τα ολίγα για μένα για να ξέρουν κάποιοι σε ποιόν να επιτεθούν. Α να συμπληρώσω κι ότι υπέγραψα την επιστολή των 400 Αξιωματικών των ΤΕΜΑ, όχι γιατί απαραίτητα συμφωνώ σε όλα μαζί της αλλά για να δείξω πως στους κόλπους της Αστυνομίας υπάρχει κι’ άλλη άποψη πέρα από αυτή που τεχνηέντως προωθείτε.

Λοιπόν τέρμα η πλάκα ας μιλήσουμε σοβαρά. Δεν είμαι κατά της βαθμολογικής εξέλιξης στην Αστυνομία, δεν είμαι κατά της εξέλιξης στην κοινωνία γενικότερα. Είμαι όμως κατά της πλήρους ισοπέδωσης. Δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των άνισων.  Βασικό επιχείρημα των εποχιακών (εποχιακοί γιατί αν αύριο τους συμφέρει να πουν κάτι άλλο θα κάνουν κολοτούμπα) εργολάβων της νέας πρότασης του βαθμολογίου όπως τη γνωρίζουμε είναι ο στρατός και η βαθμολογική του εξέλιξη. Μα ο στρατός αγαπητοί μου συνάδελφοι έχει στράτευμα, έχει κληρωτούς που αριθμούν κάποιες δεκάδες χιλιάδες, εμείς ποιόν θα διατάξουμε όταν όλοι γίνουμε Στρατηγοί, τα παπούτσια μας;

Επιχείρημα 2ον
Οι εξετάσεις για τα ΤΕΜΑ βασίζονται σε ένα απαρχαιωμένο παλαιό σύστημα που προάγει την παπαγαλία. Σύμφωνοι, κι’ εγώ μαζί σας, αυτό όμως το επιχείρημα να χρησιμοποιηθεί για να βρούμε ένα καινούργιο  σύστημα που θα ξεχωρίζει τους ικανούς απ’ τους ανίκανους και θα προχωρούν οι ικανοί. Αντί όμως να προταθεί ένα καινούργιο σύστημα προτείνεται η εξίσωση όλων!!! Λογική πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι. Επιχειρηματολογία του παραλόγου!

Επιχείρημα 3ον
Οι αξιωματικοί της ΣΑΕΑ δεν κρίνονται πραγματικά μέχρι να φτάσουν στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή. Σωστότατο!!! Κι’ αντί να προταθεί να μπει πραγματικό φρένο, ουσιαστική αξιολόγηση δηλαδή που θα αποτρέπει το φαινόμενο της προαγωγής ακατάλληλων στελεχών, προτείνεται η προαγωγή των πάντων!!! ΟΥΑΟΥ φοβερό επιχείρημα όπως έλεγε κι’ ο Βαρουφάκης!!! Άλλα επιχειρήματα του τύπου Ο Πλαστήρας έγινε γιατί όχι και εγώ είναι από μόνα τους φαιδρά που δεν θα τα σχολιάσω.

Στην υπηρεσιακή μου καριέρα έχω γνωρίσει Αστυφύλακες ανίκανους και Αστυφύλακες ικανούς. Ανθυπαστυνόμους δουλευταράδες και Ανθυπαστυνόμους τεμπέληδες. Αξιωματικούς κατάλληλους και αξιωματικούς ακατάλληλους.  Παντού σε όλους ανεξαιρέτως τους βαθμούς υπάρχουν κατάλληλοι και ακατάλληλοι, ικανοί και ανίκανοι  κι’ αντί στόχος μας να είναι η εξεύρεση και η διαφύλαξη κατόπιν, ενός αξιοκρατικού συστήματος που θα επιτρέπει την προαγωγή των αρίστων ζητάμε να προάγονται όλοι!!! Ε όχι λοιπόν Κύριοι υπάρχουν και κάποιοι που δε θα συμμετάσχουν σ’ αυτό το πάρτι. Η διάλυση της Αστυνομίας δε θα μας βρει συμμέτοχους.
 
Ας χάσουμε ψήφους, ας γίνουμε μισητοί, φτάνει να είμαστε χρήσιμοι.

Υ.Γ 1. Μου ζητήθηκε από κάποιους συναδέλφους να κάνω και προτάσεις για το βαθμολόγιο. Δε θα το κάνω σ’ αυτή τη φάση, ίσως επανέλθω με κάποιο νέο άρθρο.

Υ.Γ 2. Μπορώ να απαντήσω σε κάθε αντίθετη σοβαρή επιχειρηματολογία, δε θα απαντήσω σε ανοησίες.

ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Σπυρίδων
Μέλος Δ.Σ. Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Τρικάλων.
 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis