Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:56 | 15/04/2018

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Ο πόλεμος που συνεχίζεται εδώ και έξι χρόνια στην γειτονιά μας ολοένα και φουντώνει με τον κίνδυνο εξάπλωσής του να είναι πλέον ορατός, με δυσάρεστες συνέπειες για τους λαούς της περιοχής και όχι μόνο.

Η απόφαση των τριών υπερδυνάμεων, Η.Π.Α., Αγγλίας και Γαλλίας, να εμπλακούν στον πόλεμο βομβαρδίζοντας στόχους εντός του συριακού εδάφους, δημιουργούν νέα επικίνδυνα δεδομένα.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι και αυτός ο πόλεμος πραγματοποιείται για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής, των ενεργειακών δρόμων και των σφαιρών επιρροής, διασφαλίζοντας τα οικονομικά συμφέροντα μεγάλων πολυεθνικών εταιριών και επιχειρηματικών ομίλων. Επιβεβαιώνεται ότι ο πόλεμος είναι η επιβολή της ίδιας πολιτικής με άλλα μέσα. Μιας πολιτικής που για σημαία της έχει το κέρδος σε βάρος της ευημερίας των λαών βυθίζοντάς τους στην φτώχια και την εξαθλίωση.

Η σημερινή προσχηματική επίθεση κατά του συριακού λαού και των κυριαρχικών του δικαιωμάτων, πραγματοποιήθηκε με την ανοχή και την στήριξη των χωρών που συμμετέχουν στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε., των οργανισμών που κατά τα άλλα προστατεύουν την ειρήνη και την αυτοδιάθεση των λαών.

Μόνο αίμα και θάνατο εξασφαλίζει αυτή η τεράστια συγκέντρωση πολεμικών δυνάμεων στην περιοχή με αντίθετα συμφέροντα, που φέρνει πιο κοντά την πιθανότητα ενός γενικευμένου πολέμου.

Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχει τεράστιες ευθύνες για την βαθύτερη εμπλοκής της χώρα μας σε αυτούς τους επικίνδυνους ανταγωνισμούς για λογαριασμό των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων.

Συνεχίζει την ίδια πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μετατρέποντας την Ελλάδα σε νατοϊκή βάση για τις επεμβάσεις του στην ευρύτερη περιοχή, κοροϊδεύοντας τον λαό ότι με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Λένε ψέματα! Το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε. είναι παράγοντες ανασφάλειας, αποσταθεροποίησης και αλλαγής συνόρων. Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο και αυτό φαίνεται και από την στάση που κρατάει απέναντι στις τουρκικές παραβιάσεις.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Είναι ώρα να αντιδράσουμε απέναντι αιματοβαμμένα σχέδια τους! Απέναντι στο μέλλον που ετοιμάζουν για τους λαούς της περιοχής. Ένα μέλλον που ζει σήμερα ο λαός της Συρίας, όπως και άλλοι λαοί στο παρελθόν, με καταστροφές, ξεριζωμό και θάνατο.

Όλοι σήμερα στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα ενάντια στον πόλεμο. Ο λαός μας, να μην πληρώσει και με αίμα τις συνέπειες της κρίσης τους.

Να απαιτήσουμε την επιστροφή των στρατιωτών μας από αποστολές εκτός των συνόρων της χώρας, το κλείσιμο όλων των ξένων βάσεων στην χώρα και την αποδέσμευση της από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΡΕΑΣ ΣΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥΣ

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ

Για την Ε.Α.Κ.Π.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

eakp.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis