Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:19 | 20/10/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

1ον Για τα αποτελέσματα του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης σχετικά με  τα προ ημερησίας διάταξης θέματα που κατέθεσε η Ε.Α.Κ.Π.

2ον Για την ενημέρωση – συζήτηση με τους εργαζόμενους της Π.Υ. Χαλκίδας  και Π.Κ. Αλιβερίου.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, την Πέμπτη στις 17/10/2019 πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ. της Ένωσης μας. Συζητήθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας & προ ημερήσιας διάταξης εκτός από το 5ο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε την ενημέρωση για τις εξελίξεις του ΣτΕ, Ασφαλιστικό κ.τ.λ. θα αναλυθεί όμως στο αμέσως επόμενο συμβούλιο.

Ειδικότερα για τα τρία προ ημερήσιας διάταξης θέματα που έθεσε η Ε.Α.Κ.Π. :

Στο 1ο προ ημερήσιας διάταξης θέμα: « Να γίνει παρέμβαση εκ νέου προς κάθε υπεύθυνο για τα προβλήματα που μαστίζουν στο σύνολο τους το Πυροσβεστικό Σώμα και τους εργαζόμενους της Περιφέρειας μας, καθώς και για τις επιφυλακές μέσω των σταδίων επικινδυνότητας », όπου ξανά περιγράφονται τα βασικότερα προβλήματα που διαλύουν το Π.Σ.

Η Ε.Α.Κ.Π. ζήτησε άμεση παρέμβαση και οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων όσο διαρκεί η αντιπυρική περίοδος, με κλιμάκωση και μετά το πέρας αυτής, για τα καυτά θέματα που μας βασανίζουν. Οι εκπρόσωποι των δύο παρατάξεων Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. και Α.Ε.Π.Π., δεν έδειξαν διατεθειμένοι να γίνει άμεσα οποιαδήποτε αντίδραση της ένωσης. Το προεδρείο κατέφυγε στην γνωστή τακτική ότι αυτά τα θέματα τα έχει αναδείξει η Ομοσπονδία, χωρίς όμως να απαντιέται το βασικό ερώτημα, ότι αφού δεν δίνονται λύσεις και οξύνονται ολοένα και περισσότερο τα προβλήματα μας, γιατί δεν παίρνονται επιτέλους αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις;

Στο 2ο θέμα της προ ημερήσιας διάταξης η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών, επισημαίνει ότι η αναγραφή στην κατάσταση υπηρεσίας – Ορισμός σε ομάδα επιφυλακής – ετοιμότητας Α και Β, βάση των ισχυουσών διατάξεων που διέπουν το Π.Σ. η κατάσταση σε επιφυλακή ή ετοιμότητα δεν υφίσταται ως διατεταγμένη υπηρεσία, αλλά ως έκτακτη υπηρεσιακή ενέργεια. Σε καμία σχετική διάταξη δεν αναφέρεται η θέσπιση υπηρεσίας επιφυλακής ή ετοιμότητας και αντίστοιχη αμοιβή, και για το λόγο αυτό δημιουργεί βάσιμες οικονομικές αξιώσεις έναντι της υπηρεσίαςόσων υπαλλήλων βρίσκονται σε ελευθερία και ορίζονται σε κατάσταση ετοιμότητας – επιφυλακής, γιατί ο ορισμός στην προαναφερόμενη κατάσταση, μας δεσμεύει τον ελεύθερο χρόνο, αφού μας υποχρεώνει να βρισκόμαστε σε κατάσταση διαρκούς ετοιμότητας περιορίζοντας την δυνατότητα των προσωπικών δραστηριοτήτων με ότι αυτό συνεπάγεται. Στο θέμα αυτό συμφώνησαν όλα τα παραβρισκόμενα μέλη του Δ.Σ. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό, γιατί ο ελεύθερος χρόνος του προσωπικού θα συνεχίζει να θυσιάζεται χωρίς κόστος για τις κυβερνήσεις, όσο δεν οργανώνεται ο αγώνας για την διεκδίκηση της υπερεργασίας μας.

Στο 3ο θέμα της προ ημερήσιας διάταξης Για το ψήφισμα διαμαρτυρίας για την άδικη και καταχρηστική πειθαρχική δίωξη σε βάρος αιρετού εκπροσώπου των πυροσβεστών μέλος του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Περ/ρειας Στερεάς Ελλάδας. Πάρθηκε ομόφωνη απόφαση και υπογράφηκε απ’ όλα τα μέλη του Δ.Σ. το ψήφισμα στήριξης για να παύσει οριστικά η συγκεκριμένη Ε.Δ.Ε. και η άδικη και καταχρηστική δίωξη του εκλεγμένου εκπροσώπου. Η καταπάτηση των δημοκρατικά και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Π.Σ. με μεθοδευμένες και εκδικητικές πειθαρχικές διώξεις. Διώξεις που αξιοποιούνται ως μέσον χειραγώγησης των δικαιολογημένων αντιδράσεων των πυροσβεστών για την επισφαλή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί διαχρονικά στο εργασιακό μας περιβάλλον και την συνεχόμενη καταστρατήγηση εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Συναδέλφισσες–Συνάδελφοι, το συνδικαλιστικό μας κίνημα δεν αρκεί να μένει μόνο στις διαπιστώσεις και τις αγαθές του προθέσεις. Γιατί όταν δεν υπάρχει διάθεση για σύγκρουση με την συνεχιζόμενη κυβερνητική πολιτική που αποσαρθρώνει την πυρασφάλεια τις χώρας και διαλύει τα εργασιακά μας δικαιώματα, τότε ο τρόπος διοίκησης/διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, οι τακτικές επέμβασης και αντιμετώπισης των συμβάντων, οι επικίνδυνες και αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόμαστε, θα εξακολουθούν να υφίστανται.

Ο εκπρόσωπος της Ε.Α.Κ.Π. μετά το πέρας του Δ.Σ., πραγματοποίησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Χαλκίδας και Π.Κ. Αλιβερίου και συνομίλησε με τους συναδέρφους για τα ζητήματα που συζητήθηκαν στο Δ.Σ. της Ένωσης. Οι συνάδελφοι εξέφρασαν τον προβληματισμό και ην αγωνία τους για τις αρνητικές εξελίξεις στα εργασιακά μας θέματα, εκφράζοντας όμως ταυτόχρονα και τις δικές τους σκέψεις για την διέξοδο από την κατάσταση αυτή που έχει διαμορφωθεί διαχρονικά από τις αντεργατικές πολιτικές. Στην βάση αυτού του προβληματισμού από τον εκπρόσωπο της Ε.Α.Κ.Π. τονίστηκε η βαρύτητα που πρέπει να δείξουν οι συνάδελφοι για τα εργασιακά τους δικαιώματα και να αγωνιστούν για ένα περιβάλλον αντάξιο που να εξυπηρετεί τις σύγχρονες εργασιακές ανάγκες.

Στις 19/10 θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη ενημέρωση συζήτηση με τους συναδέλφους στο Π.Κ. Κύμης .

Για τις υπόλοιπες υπηρεσίες και κλιμάκια της Περιφέρειας, ο διάλογος θα συνεχιστεί μέσω των περιοδειών που αποφασίστηκαν να γίνουν από το Δ.Σ. το αμέσως επόμενο διάστημα.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis