Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:44 | 03/02/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΤΡΙΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ ΩΡΑ 11:00΄

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Συνεχίζουμε τον αγώνα, για να μην ψηφιστούν τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ για την πολιτική προστασία, την πυρασφάλεια της χώρας και τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Στις 30 Ιανουαρίου 2020 στη διαμαρτυρία στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στη Βουλή, η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών εξέφρασε την έντονη αντίθεση της για το υπό ψηφιση νομοσχέδιο και κατέθεσε προς την κυβέρνηση μέσω του Γ.Γ.Π.Π. Νικόλαο Χαρδαλια και σε όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου:

  • Το ψήφισμα, τις αναλυτικές ενημερωτικές ανακοινώσεις και τις θέσεις μας για την απόσυρση του νομοσχεδίου της ψευτοαναδιοργάνωσης του Π.Σ. και της Πολιτικής Προστασίας.

  • Τις προτάσεις μας για την πραγματική αναδιοργάνωση και αναβάθμιση του Π.Σ. και της Πολιτικής Προστασίας, τα θεσμικά και τα οικονομικά μας αιτήματα, την μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των 5ετών και εποχικών πυροσβεστών.

  • Την ολοκληρωμένη και πλήρως εμπεριστατωμένη πρότασή μας για τον Κανονισμό Μεταθέσεων, που διασφαλίζει ότι δεν θα ξεσπιτώνεται ποτέ κανένας συνάδελφος με μετάθεση, θα επιστρέψουν πίσω όσοι μετατέθηκαν χωρίς τη θέλησή τους και θα διασφαλίζεται προοδευτικά η μετάθεση στην πόλη συμφερόντων για όλους τους συναδέλφους.

Επισημάναμε επίσης, τους κινδύνους να έχουμε πολύ σύντομα νέες μεγάλες καταστροφές στην πατρίδα μας και το ενδεχόμενο να θρηνήσουμε και πάλι νέα θύματα.

Αυτό που προέκυψε από την συνάντηση με τον Γ.Γ.Π.Π ήταν ότι:

  • Επιβεβαιώθηκε η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προωθήσει όλους τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς που συμπεριλαμβάνονται στο υπό ψήφιση σχέδιο νόμου.

  • Εκφράστηκε η δέσμευση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί καμία πυροσβεστική υπηρεσία και κανένα κλιμάκιο γεγονός για το οποίο διατηρούμε βάσιμες επιφυλάξεις.

  • Διατυπώθηκε ξεκάθαρα από τον Γ.Γ.Π.Π. ότι από τις πλάτες των πυροσβεστών θα περάσει κι αυτη η αναδιάρθρωση, διαμηνύοντας ότι για όσους συναδέλφους υπηρετούν στα αεροδρόμια της Fraport, η τρίτη βάρδια θα βγαίνει για να ενισχύει την πυρασφάλεια των υπηρεσιών της κάθε περιοχής που εδρεύει το αεροδρόμιο. Δηλαδή όχι μόνο ξεσπίτωμα αλλά και υποχρεωτική απλήρωτη αιχμαλωσία δύο 24ωρων σε επίπεδο τριών ημερών.

  • Στην νέα συμφωνία με την Fraport θα προβλέπεται η αντικατάσταση των υπηρετούντων πυροσβεστών να γίνεται κάθε δύο χρόνια.

  • Τόνισε ότι δεν χρειάζεστε το επικίνδυνο και ανθυγιεινό αλλά ενα αντιπυρικό επίδομα!! Δηλαδή και ακάλυπτοι από κινδύνους και να αξιοποιηθεί αυτό το επίδομα την αντιπυρική περίοδο, αν δοθεί φυσικά, για να μας έχουν δέσμιους των υπηρεσιών με πρόσθετα και με επιφυλακές, ακόμη και για προληπτικούς λόγους, έτσι όπως προβλέπει το σχέδιο νόμου.

  • Η παροχή μέσων και προσωπικού του Π.Σ. σε ιδιώτες με χρονοχρέωση έναντι αμοιβής ή παροχής σε είδος, τόνισε ότι είναι κάτι καλό για το Πυροσβεστικό Σώμα. Γεγονός που απαντήθηκε από την πλευρά της Ε.Α.Κ.Π., αλλά δεν είπε όμως ο κύριος Γ.Γ.Π.Π. γιατί δεν υπάρχει και αμοιβή με χρονοχρέωση για τις υπηρεσίες που προσφέρει ο πυροσβέστης πέραν του ωαρίου του, όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά «αμείβεται » μόνο μα ρεπό;

  • Άκουσε με προσοχή την πρόταση της Ε.Α.Κ.Π. για την άμεση μονιμοποίηση όλων των πενταετών και εποχικών πυροσβεστών για να καλύψουν τα κενά του Π.Σ. όσοι έχουν τα κριτήρια κατάταξης και οι υπόλοιποι σε προσωποπαγείς θέσεις τομέων της πολιτικής προστασίας και της δασικής υπηρεσίας, για την αξιοποίηση τους στην πρόληψη και διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων, τα αντιπλημμυρικά έργα, τους εκχιονισμούς κ.λ.π. Είπε πως την ακούει για πρώτη φορά!! Και πώς να μην είναι έτσι, αφού όλοι αυτοί οι εκπρόσωποι τους που γλείφουν και κτίζουν το εγκώμιο και αυτής της κυβέρνησης και μέσα στην αίθουσα της βουλής, φέρουν ένα μεγάλο μέρος ευθύνης για την διατήρηση της ομηρίας τους για πάνω από 20 χρόνια με τις προτάσεις που έκαναν, πάντα προσαρμοσμένες στις κυβερνητικές προθέσεις.

Αυτή είναι λοιπόν η ουσία της πολιτικής που θέλει να εφαρμόσει στις πλάτες μας η κυβέρνηση. Ιδιωτικοποίηση, εμπορευματοποίηση και ανταποδοτικότητα υπηρεσιών, με τσακισμένα δικαιώματα των πυροσβεστών.

Με την ουσία και τον συνολικό προσανατολισμό όμως του νομοσχεδίου, συμφωνούν και οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες των συνδικαλιστικών οργάνων των μόνιμων, 5ετών και εποχικών πυροσβεστών και δεν λένε κουβέντα:

  • Για τη μειωμένη κρατική χρηματοδότηση που θα συνεχίσει να υπάρχει στο Π.Σ. και την Πολιτική Προστασία και θα έχει ως αποτέλεσμα να μην ενισχυθούν οι υπηρεσίες με προσωπικό, εξοπλισμό, μέσα, υποδομές, όπως απαιτείται και να μην πραγματοποιηθούν τα απαραίτητα αντιπυρικά, αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά έργα.

  • Τη νέα μεγάλη υποβάθμιση των υπηρεσιών που έχουν την ευθύνη να σώζουν ζωές και περιουσίες συνανθρώπων μας, να προστατεύουν τις υποδομές της χώρας και το φυσικό περιβάλλον.

  • Την κινητικότητα του πυροσβεστών με τη διάθεσή τους σε Δήμους και Περιφέρειες και την αξιολόγηση που θα γίνει για να απολύσουν πυροσβέστες και όχι για να μας αναβαθμίσουν ως επαγγελματίες.

Με τις προτάσεις που κατέθεσαν, συμφωνούν και για το ξεσπίτωμα με τις μεταθέσεις, για την πλειοψηφία των μονίμων πυροσβεστών. Οι συγκεκριμένοι «συνδικαλιστές» συμφωνούν να αδειάζουν από πυροσβέστες, αρκετές υπηρεσίες της χώρας που θα χαρακτηριστούν «υπεράριθμες από προσωπικό,» για να μπαλώνονται κάποιες ελλείψεις σε υπηρεσίες άλλων περιοχών. Συμφωνούν να τιναχτεί στον αέρα η ζωή χιλιάδων συναδέλφων. Υπέβαλλαν προτάσεις για μια πιο «αξιοκρατική διαχείριση» του ξεσπιτώματος, με μόρια ή με μείωση του ορίου ηλικίας και των ετών υπηρεσίας.

Είναι πρόθυμοι να υπονομεύσουν όλα τα δικαιώματά μας και να θάψουν τα δίκαια αιτήματά μας, με αντάλλαγμα ένα βαθμό, ένα γαλόνι παραπάνω ή άλλα ανάλογα ανταλλάγματα. Όλοι αυτοί οι συμβιβασμένοι όμως ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΕΘΟΥΝ, γιατί έχουν και αυτό το προνόμιο από το αλισβερίσι τους με τις κυβερνήσεις και τη βοήθεια που τους προσφέρουν όταν ΒΑΖΟΥΝ ΠΛΑΤΗ, για να προωθούνται και να ψηφίζονται τέτοια νομοσχέδια.

Ο πρόεδρος της πανελλήνιας Ομοσπονδίας των πυροσβεστών (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.), δήλωσε μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο, ότι αρκετές υπηρεσίες μας είναι υπεράριθμες από προσωπικό. Ανέφερε χαρακτηριστικά την πυροσβεστική υπηρεσία των Γρεβενών. Δεν είχε όμως το θάρρος να πει ότι και η υπηρεσία των Γρεβενών και όλες οι υπηρεσίες της χώρας, έχουν οργανική δύναμη πυροσβεστών, την ίδια δύναμη που προβλεπόταν το 1977.

Είναι ντροπή να λένε συνδικαλιστές, ότι οι πυροσβεστικές υπηρεσίες έχουν επάρκεια σε προσωπικό, όταν αυτές λειτουργούν με τη δύναμη του προσωπικού που προβλέπεται από τα απαρχαιωμένα οργανογράμματα πέραν της 40ετίας.

Ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. θυμήθηκε ξαφνικά τους εκατοντάδες συναδέλφους που υπηρετούν στα νησιά και δεν μπορούν να μετατεθούν στον τόπο συμφερόντων τους. Απέκρυψε όμως το γεγονός, ότι το πρόβλημα των συναδέλφων που υπηρετούν στα νησιά, δεν θα δημιουργούνταν αν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 2006 δεν καταργούσε τις κατά τόπους προσλήψεις για να τις μετατρέψει σε πανελλαδικές και αυτή η αλλαγή δημιούργησε το πρόβλημα. Ότι αν συνεχίζονταν οι κατά τόπους προσλήψεις δεν θα υπήρχε κανείς συνάδελφος εκτός τόπου συμφερόντων και θα είχαν επιστρέψει από τα νησιά χρόνια τώρα όλοι οι συνάδελφοι. Αν είχαν κάνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την μονιμοποίηση των 5ετών και εποχικών συναδέλφων μας.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας όμως, δεν είχε ποτέ το σθένος και την πρόθεση να διεκδικήσει λύση, ούτε για αυτό το πρόβλημα.

Για τον λόγο αυτό στοχοποίησε ο πρόεδρος μέσα στην Βουλή τους συναδέλφους που έχουν το αμετάθετο λέγοντας, « ότι είχαμε συνηθίσει να έχουμε το αμετάθετο και πως δεν γίνεται το 90% που είχαν το αμετάθετο να μένουν στα σπίτια τους και το 10% να είναι στα νησιά!! Δηλαδή ξεσπίτωμα όλων αντί για κατά τόπους προσλήψεις. Ή το άλλο το ξεδιάντροπο και αμίμητο που είπε ότι « εμείς θέλουμε τα μόρια για να μπουν όλοι στον κουβά και ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του ».

Κατεργάρηδες λοιπόν κατά τον Πρόεδρο οι συνάδελφοι που προσλήφθηκαν με το αμετάθετο και έφτιαξαν την ζωή τους με βάση αυτό;

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Για ακόμα μια φορά, όλοι εμείς οι μόνιμοι πυροσβέστες (αξιωματικοί και χαμηλόβαθμοι), οι απόστρατοι, οι 5ετείς και εποχικοί συνάδελφοι, που συσπειρωνόμαστε με το πλαίσιο και τις προτάσεις της Ε.Α.Κ.Π., πρέπει να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να δώσουμε το παρόν στην Αθήνα στις 4 Φλεβάρη ώρα 11.00΄ στην ένστολη διαμαρτυρία έξω από το κοινοβούλιο.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, κόντρα στην κυβέρνηση, στους συμβιβασμένους και ξεπουλημένους συνδικαλιστές, στα κόμματα που συμφωνούν με την ουσία του νομοσχεδίου και δεν προτείνουν την πραγματική αναβάθμιση και ενίσχυση του Π.Σ. και της Πολιτικής Προστασίας, με την απαιτούμενη κρατική χρηματοδότηση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ

 ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ, ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ, ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis