Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:44 | 30/06/2020

Παρουσία Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, πραγματοποιήθηκαν εχθές, 28 Ιουνίου 2020, τα εγκαίνια του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Προαστείου, στο Δήμο Δυτικής Μάνης, της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, για την εξυπηρέτηση επιχειρησιακών και μόνο, εποχικών αναγκών της αντιπυρικής περιόδου.

Το Κλιμάκιο θα εδρεύει εντός του οικισμού της Τοπικής Κοινότητας Προαστείου και για τη λειτουργία του παραχωρήθηκε χώρος από το Δήμο Δυτικής Μάνης. Η ίδρυση του Κλιμακίου κρίθηκε αναγκαία για την άμεση επιχειρησιακή δράση και για την κάλυψη τομέα ευθύνης ο οποίος είναι απομακρυσμένος από τις πλησιέστερες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες. Το Κλιμάκιο εδρεύει πλησίον δασικής έκτασης, στη δυτική πλευρά του Ταΰγετου, με ιδιαίτερα αναπτυγμένη την επισκεψιμότητα από περιπατητές και φυσιολάτρες στο καταφύγιο άγριας ζωής της Ντουμπίτσας και στο φαράγγι του Βυρού καθώς και με ιδιαίτερη τουριστική κίνηση ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος Γ΄.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης μεταφέροντας τους θερμούς χαιρετισμούς του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά με πρωτοβουλία του οποίου υλοποιήθηκε η ίδρυση ογδόντα (80) Πυροσβεστικών κλιμακίων για την αντιπυρική θωράκιση τη χώρας, ανέφερε ότι, «…άμεση προτεραιότητα και υποχρέωση για μας, είναι πάντα η ζωή του πολίτη, το πολυτιμότερο αγαθό που έχει δοθεί, αλλά και να προφυλάξουμε την περιουσία του, την περιουσία του κράτους, καθώς και το φυσικό περιβάλλον της χώρας μας. Η πολιτεία στο πλαίσιο αυτό, τα τελευταία χρόνια, καταβάλλει ιδιαίτερες προσπάθειες, οργανώνοντας μηχανισμούς για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό των καταστροφών, από διάφορα φυσικά και τεχνολογικά φαινόμενα. Το ιδρυθέν εδώ Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της Πολιτείας και για τον τόπο αυτό! Με τη νέα αυτή υπηρεσία, που θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση, διασφαλίζουμε την καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών, προστατεύουμε τους πολιτιστικούς και φυσικούς πόρους, ενώ συμμετέχουμε ενεργά στη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου. Είναι ξεκάθαρη η αναγκαιότητα του κλιμακίου στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς η απόσταση από την κοντινότερη Πυροσβεστική Υπηρεσία, είναι περίπου 40 λεπτά και η διαδρομή πολύ δύσκολη, ειδικά για τα μεγάλα οχήματά μας. Οι προσπάθειες που καταβάλλουμε, δε σκοπεύουν μόνο στην ενίσχυση της πυροπροστασίας και της πολιτικής προστασίας, αλλά αποβλέπουν στην ευημερία, την πρόοδο και την κοινωνική αλληλεγγύη της περιοχής. Επίσης, θα αναβαθμιστεί το επίπεδο προστασίας των ξενοδοχειακών και λοιπών κτιριακών εγκαταστάσεων και θα δημιουργηθεί ένα κλίμα ασφάλειας για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες που φιλοξενούνται στην περιοχή». Στη συνέχεια ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Δυτικής Μάνης Δημήτρη Γιαννημάρα για την παραχώρηση του οικήματος που πλέον στεγάζετε το νέο πυροσβεστικό κλιμάκιο και τόνισε ότι, «…τέτοιες πράξεις, δεν αποτελούν μόνο ένα παράδειγμα προς μίμηση αλλά αποδεικνύουν ότι όλοι μας μπορούμε να προσφέρουμε για την προκοπή αυτού του τόπου». Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ανέφερε ότι, «…θα ήθελα να σας εγγυηθώ, ότι όλοι οι πυροσβέστες, ένα μόνο σκοπό έχουν, να σας περιφρουρούν από πλήθος κινδύνων και να σας βοηθούν με όλα τα μέσα και την εμπειρία που διαθέτουν. Έχουν αφήσει το Εγώ και λειτουργούν με το Εμείς. Δείξτε τους λοιπόν την εμπιστοσύνη , την αγάπη και τη στήριξή σας, ώστε να έχουν ψυχική δύναμη για να τη δίνουν περίσσεια. Είναι ό,τι πιο πολύτιμο μπορείτε να τους προσφέρετε ως ενθάρρυνση στο δύσκολο και επικίνδυνο έργο που επιτελούν…».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Βασίλειος Καπέλιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας Ευστάθιος Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, λαμβάνοντας το λόγο ανέφεραν με τη σειρά τους ότι, η ίδρυση του νέου Πυροσβεστικού Κλιμακίου θωρακίζει το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή και ενισχύει την Πολιτική Προστασία του τόπου. Αφού ευχαρίστησαν όλους όσους συνέδραμαν στην δημιουργία του, ευχήθηκαν στους πυροσβέστες που θα το στελεχώσουν καλή επιτυχία στο έργο τους.

Στην τελετή παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και νήσων (Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Ιθάκη) με έδρα την Πάτρα Υποστράτηγος Π.Σ. Ιωάννης Πετρούτσος, ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος Αθανάσιος Κολυβήρας, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Μεσσηνίας Πύραρχος Δημήτριος Γεωργανάς, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Π/Α Καλαμάτας Πύραρχος Ιωάννης Μπραΐμης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας Αντιπύραρχος Αθανάσιος Κατσαφάδος καθώς  εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis