Εγκανιάστηκε η έκθεση «Ιστορικών Αστυνομικών Κειμηλίων» στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας

ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Εγκανιάστηκε η έκθεση «Ιστορικών Αστυνομικών Κειμηλίων» στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας

Eγκαινιάστηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας η έκθεση ιστορικών αστυνομικών κειμηλίων, που προέρχονται από τις ιδιωτικές συλλογές του κ. Αθανασίου Κατσίκα και του Υποστράτηγου (ε.α.) της ΕΛ.ΑΣ. Δημητρίου Καλλιαντζή και αφορούν είδη αστυνομικού ιματισμού, οπλισμού, τροχονομικού εξοπλισμού, καθώς και είδη γραφείου, είδη ατομικής υγιεινής και φορείο μεταφοράς τραυματιών της Ελληνικής Χωροφυλακής των ετών 1940-1941.

Πρόκειται για μια αξιέπαινη προσπάθεια σύνδεσης του παρελθόντος με το παρόν αλλά και ανάδειξης του σημαίνοντα ρόλου που επιτέλεσαν τόσο η Ελληνική Χωροφυλακή όσο και η Αστυνομία Πόλεων, πριν από τη συγχώνευσή τους το έτος 1984 και τη σύσταση της σημερινής Ελληνικής Αστυνομίας.

Ταυτόχρονα, η έκθεση αυτή έχει ως στόχο και να τιμήσει τους υπηρετούντες στο Σώμα κατά τα προηγούμενα έτη και να προβάλει το σημαντικό έργο που επιτέλεσαν για το κοινωνικό σύνολο.

Η έκθεση θα διαρκέσει εως τις 20 Νοεμβριου

«Όλα ξεκίνησαν πριν από 25 χρόνια στο χωριό Κάτω Λεχώνια Μαγνησίας. Εκεί είδα μια μέρα έναν αστυφύλακα να πετά στα σκουπίδια κάποια βιβλία που για την Υπηρεσία δεν χρειάζονταν. Κάπως έτσι ξεκίνησα. Πρόκειται για αποκτήματα απ όλη την Ελλάδα και μετά από συνεχής αναζήτηση και σημαντικό κόστος» σημείωσε ο Αθανάσιος Κατσίκας.

Στον κ. Κατσίκα προσφέρθηκε από τον Αστυνομικό Διευθυντή Λάρισας, Βασ. Καραπιπέρη, αναμνηστική πλακέτα. 

Μερικά από τα εκθέματα:

 

 


 

ΒΙΝΤΕΟ: thessaliatv.gr