Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:02 | 24/04/2017

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι πυροσβέστες του Πυροσβεστικού σταθμού στα Ιωάννινα όταν την Μεγάλη Τετάρτη αντίκρισαν ένα λεωφορείο να αποβιβάζει δεκάδες μετανάστες και να εγκαθίστανται στον δεύτερο όροφο του κτιρίου! Μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό, ενημερώθηκαν πως ο ιδιώτης κάτοχος του κτιρίου ενοικίασε τον όροφο σε πέντε οικογένειες μεταναστών, με αποτέλεσμα οι πυροσβέστες να καλούνται να...συγκατοικήσουν μαζί τους, χρησιμοποιώντας μάλιστα κοινή σκάλα!

Καμία αντίδραση έως τώρα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στο αποκλειστικό βίντεο που εξασφάλισε το Newpost, παρουσιάζεται η στιγμή οι 25 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και δέκα παιδιά και βρέφη τοποθετούσαν τις βαλίτσες τους στην είσοδο του κτιρίου. Ο ιδιώτης κάτοχος του κτιρίου ενοικίασε τον δεύτερο όροφο σε μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση, η οποία με την σειρά της εγκατέστησε τους μετανάστες.

Στις 17 Απριλίου με έγγραφο της, η ένωση υπαλλήλων πυροσβεστικού σώματος περιφέρειας Ηπείρου, ενημέρωνε τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σημειώνοντας πως:

1.Οι εγκαταστάσεις του 2ου Π.Σ Ιωαννίνων  δεν πληρούν βασικές προδιαγραφές  για την λειτουργία μιας πυροσβεστικής υπηρεσίας.

2.Δεν μπορεί να εξασφαλιστεί σε καμία περίπτωση η ανθρώπινη και σωστή διαμονή και διαβίωση, σε ένα χώρο που ακριβώς από κάτω θα λειτουργεί πυροσβεστική υπηρεσίας

3. Δεν μπορεί να λειτουργήσει ομαλά μια πυροσβεστική υπηρεσία όταν ακριβώς από πάνω θα διαμένουν άνθρωποι που θα διέρχονται συνεχώς εντός των χώρων της πυροσβεστικής υπηρεσίας, αφού δεν θα υπάρχει άλλη διέλευση για την έξοδο από το συγκεκριμένο κτίριο παρά μόνο έμπροσθεν του τηλεφωνικού κέντρου.

Σε επικοινωνία του Newpost με τον κύριο Δημήτρη Σταθόπουλο, πρόεδρο της Πανελλήνιας ομοσπονδίας Πυροσβεστών, μας επεσήμανε πως «έχουμε ενημερώσει ήδη τους αρμοδίους, ο αρχηγός του σώματος δήλωσε άγνοια για το συμβάν, ενώ  από την περιφέρεια μας είπαν πως θα πρέπει να βρεθεί νέο κτίριο για να μετεγκατασταθεί η υπηρεσία. Σεβόμαστε το δράμα και τις δυσκολίες των μεταναστών, αλλά δεν είναι δυνατόν να συνυπάρξουμε στο ίδιο κτίριο. Ο σταθμός καταλαμβάνει το ισόγειο και τον πρώτο όροφο, έχουμε κοινή είσοδο και εκείνοι έχουν επαφή με τις εγκαταστάσεις του 1ου».

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες ...

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην ιστοσελίδα   newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis