Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:28 | 17/01/2020

«Είχα κοκαλώσει… Ένιωσα τον αέρα της σφαίρας που περνούσε από μπροστά μου…» . Οι περιγραφές των τεσσάρων ανήλικων φίλων, του εγγονού του αδικοχαμένου Κώστα Χατζάκη και τριών ακόμα αγοριών, κόβουν την ανάσα για τα όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου στις Μοίρες. Σοκαριστικές καταστάσεις για τέσσερις νέους που λίγο πριν έπαιζαν ανέμελοι play station. Πού να περίμεναν ότι ο εικονικός “bad guy” (ο κακός της υπόθεσης) θα τους …χτυπούσε την πόρτα. Πραγματικό θρίλερ. Μία δολοφονία, μία τραυματίας, καταιγισμός πυροβολισμών, ουρλιαχτά, αίμα, σφαίρες να περνούν «ξυστά» και η αδρεναλίνη στα κόκκινα.

Οι καταθέσεις των τεσσάρων φίλων είναι συγκλονιστικές. Αν και σοκαρισμένοι οι ανήλικοι αποτυπώνουν ξεκάθαρα τα όσα εκτυλίχθηκαν, τις προθέσεις του 51χρονου, την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ενώ επιβεβαιώνουν εκείνους που υποστηρίζουν, όπως έχει γράψει το Cretalive, ότι θα μπορούσε οι νεκροί να είναι περισσότεροι από ένας.

Και οι τέσσερις βρίσκονταν στην ισόγεια γκαρσονιέρα που είχε παραχωρήσει ο άτυχος ηλικιωμένος στον εγγονό του ώστε να περνάει τον ελεύθερο χρόνο με την παρέα του. Έπαιζαν ηλεκτρονικό όσο περίμεναν έναν ακόμα φίλο τους. Όταν χτύπησε η πόρτα, πίστεψαν ότι ήταν εκείνος. Ο εγγονός σηκώθηκε και άνοιξε την πόρτα μηχανικά. Επέστρεψε στη θέση του χωρίς καν να κοιτάξει. Ξαφνικά είδαν να μπαίνει ο 51χρονος, τον οποίο ουδείς γνώριζε. «Τότε μπήκε μέσα ένας άνδρας περίπου 50 ετών, με γκρίζα μαλλιά, με κοιλιά, ο οποίος φαινόταν μεθυσμένος γιατί τα μάτια του ήταν κόκκινα, παραπατούσε και το παντελόνι του ίσα που στεκόταν κάτω από τη μέση του» περιγράφει χαρακτηριστικά ο ένας από τους φίλους.

Ο άγνωστος ρωτάει να μάθει αν είναι εκεί το σπίτι του Χατζάκη. Ο εγγονός αντιλαμβανόμενος τη μέθη του τον οδηγεί δίπλα στο σπίτι του παππού, τον οποίο ενημερώνει να βγει έξω. «Τότε ο παππούς μου βγήκε έξω να του μιλήσει, ακολουθώντας και η γιαγιά από πίσω. Εγώ ήμουν εντός της οικίας στο διάδρομο και κοιτούσα προς τα έξω, έχοντας οπτική επαφή. Ο παππούς μου τον χαιρέτισε και αυτός τον ρώτησε: «ποια ενοικιάζει το διαμέρισμα στον πρώτο όροφο;». Του απάντησε ότι έχει μια νοικάρισσα που μένει πάνω, ήρθε η γυναίκα ενοικίασε το σπίτι, πληρώνει το ενοίκιο. Συνέχισε αυτός να λέει διάφορα ασυνάρτητα και μέσα σε αυτά ρώτησε «πόσο ενοίκιο πληρώνει;». Εγώ είχα γυρίσει την πλάτη και κατευθυνόμουν προς την πίσω πόρτα όπου μέσω μίας αυλής το διαμέρισμα του παππού μου επικοινωνεί με την γκαρσονιέρα. Άκουσα ένα όπλο να οπλίζει και πέντε πυροβολισμούς. Άκουσα τη γιαγιά μου να ουρλιάζει «σκοτώσανε τον άνδρα μου» και έκλαιγε. Ο ανήλικος είδε τον παππού του αιμόφυρτο στο έδαφος και τραυματισμένη τη γιαγιά του, την οποία τράβηξε μέσα στο σπίτι, κλειδώνοντας την πόρτα.

«Ένιωσα τις σφαίρες να περνάνε δίπλα μου»

Όσο συμβαίνουν αυτά οι τρεις φίλοι παραμένουν στην διπλανή γκαρσονιέρα και βρίσκονται σε κατάσταση σοκ. Τρέχουν να κλειδώσουν την πόρτα και τότε νιώθουν τις σφαίρες να τους …κυνηγούν μέσα στο διαμέρισμα. «Κλείδωσα την πόρτα και γυρνώντας την πλάτη μου να απομακρυνθώ, άκουσα άλλους τρεις με τέσσερις πυροβολισμούς και ένιωσα τις σφαίρες να περνάνε από δίπλα μου. Ο δράστης γνώριζε ότι ήμασταν εκεί γιατί μας είδε όταν μπήκε στην γκαρσονιέρα. Πιστεύω ότι ήθελε να προκαλέσει και άλλο θανατηφόρο χτύπημα, χωρίς να τον νοιάζει ποιον θα σκοτώσει» υποστηρίζει στην κατάθεση του ένας από τους φίλους.

«Είχαμε παγώσει όταν καταλάβαμε ότι οι σφαίρες περνούσαν την πόρτα της γκαρσονιέρας. Οι φίλοι μου έπεσαν στο πάτωμα για να αποφύγουν τις σφαίρες αλλά εγώ είχα κοκαλώσει και όπως στεκόμουν ένιωσα τον αέρα από μία σφαίρα που πέρασε από μπροστά μου στο ύψος της μέσης μου» καταθέτει χαρακτηριστικά το άλλο παιδί.

«Εγώ μόλις είδα την πρώτη σφαίρα να τρυπάει το τζάμι της πόρτας έπεσα κάτω και πήγα πίσω από τον καναπέ για να ξεφύγω. Δεν θυμάμαι πόσες φορές πυροβόλησε γιατί είχα σοκαριστεί. Θα μπορούσε να είχε σκοτώσει και εμάς γιατί οι σφαίρες περνούσανε από δίπλα μας» υποστηρίζει ο τρίτος φίλος της παρέας.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και κατάθεση της εν διαστάσει συζύγου του 51χρονου, η οποία σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση αναφέρεται στο πρόβλημα αλκοολισμού του δράστη, στη διαρκή λεκτική βία που υφίστατο μέχρι και το 2017 οπότε και χώρισαν. Αναφέρεται ακόμα ότι είχε προβεί σε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του καθώς τον θεωρούσε επικίνδυνο. Το βράδυ της τραγωδίας ήταν στο διαμέρισμα της και μαγείρευε. Άκουσε τους πυροβολισμούς και τα ουρλιαχτά της σπιτονοικυράς και από ένστικτο, όπως λέει, κατάλαβε ότι κάτι είχε συμβεί με τον εν διαστάσει σύζυγο της.

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη

www.cretalive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis