Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:18 | 26/08/2020
Να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ προκειμένου να φτάσουν στην εξιχνίαση του εγκλήματος στο Πέραμα με θύμα έναν 81χρονο άνδρα επιχειρεί η Ελληνική Αστυνομία.
 
Τα έμπειρα στελέχη της ΕΛΑΣ που ασχολούνται τις τελευταίες ώρες με την υπόθεση «βλέπουν» πίσω από το έγκλημα στο Πέραμα, κάποιον «γνωστό» δράστη, ή «τακτικό επισκέπτη» ή ευκαιριακό και επικίνδυνο κακοποιό.
 
Εγκλημα στο Πέραμα: Τον χτύπησαν και έβαλαν φωτιά
 
Ο δράστης ή οι δράστες φέρεται να χτύπησαν τον ηλικιωμένο -προκαλώντας του τραύμα με αιχμηρό αντικείμενο αντικείμενο- και στη συνέχεια να προκάλεσαν πυρκαγιά στην οικία του προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Το πιθανότερο κίνητρο φαίνεται να ήταν αυτό της ληστείας, ωστόσο πολλά ερωτηματικά προκαλούν τα τραύματα στο λαιμό και ο εμπρησμός. Γι' αυτό το λόγο από τις αστυνομικές αρχές δεν έχει αποκλειστεί ακόμα το ενδεχόμενο ο ηλικιωμένος άνδρας να γνώριζε τον δολοφόνο του! Το κίνητρο της ληστείας μπορεί να εξετάζεται ως το βασικότερο σενάριο, ωστόσο δεν θεωρείται βέβαιο.
 
Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών
 
Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω, πλέον οι έρευνες των Αρχών στρέφονται σε πρώτη φάση στο στενό περιβάλλον του θύματος, όπως και σε γείτονες της οδού Κολοκοτρώνη στο Πέραμα αναζητώντας χρήσιμες πληροφορίες που θα μπορούσαν στο κοντινό μέλλον να οδηγήσουν στα ίχνη του δράστη. Ο ηλικιωμένος είχε έναν θετό γιο, από την δεύτερη σύζυγό του, η οποία είχε αποβιώσει, με τον οποίο όμως δεν είχαν ιδιαίτερες επαφές μετά τον θάνατό της.
 
Παράλληλα αναζητείται και υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που ίσως να έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών πριν και μετά το έγκλημα στο Πέραμα.
 
Οι πυροσβέστες είχαν ειδοποιηθεί για φωτιά στην μικρή ισόγεια κατοικία λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας, και έσπευσαν εκεί οκτώ πυροσβέστες με τρία οχήματα. Ωστόσο μετά την κατάσβεσή της, μεταξύ κουζίνας και υπνοδωματίου βρήκαν νεκρό τον ηλικιωμένο ιδιοκτήτη. Η πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί και περιοριστεί στον χώρο όπου εντοπίστηκε ο άτυχος άνδρας.
 
Παρότι αρχικά θεωρήθηκε ότι ο θάνατός του προήλθε από την φωτιά, στιγμές αργότερα διαπιστώθηκε ότι ο 81χρονος είχε ένα βαθύ τραύμα στην τραχηλική χώρα από αιχμηρό αντικείμενο και μώλωπες στο πρόσωπο και το σώμα του. Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δεν διαπίστωσαν ίχνη διάρρηξης στο σπίτι, κάτι που σημαίνει πως είτε ο ηλικιωμένος άνοιξε στον δολοφόνο του, είτε ήταν οικείο πρόσωπο, ενώ το εσωτερικό του σπιτιού είχε ίχνη επιλεκτικής έρευνας από τον δράστη ή τους δράστες. Σημειώνεται ότι, εντοπίστηκαν σαφή ίχνη εμπρησμού και χρήσης εύφλεκτου υγρού.
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis