Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:07 | 02/06/2015

Προγράμματα δασοπροστασίας περίπου 74 εκατ. ευρώ έχουν εγκριθεί για φέτος, όπως επεσήμανε σήμερα, Τρίτη, ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ.Γιάννης Τσιρώνης.

 
Ειδικότερα έχουν εγκριθεί περισσότερα από 10,6 εκατ. ευρώ για τα προγράμματα «Πρόληψη Λαθροϋλοτομιών έτους 2015», «Δασοπροστασία 2015» για την πρόληψη και τη φύλαξη των δασών, «Αντιπυρική Προστασία Δασών και Δασικών Εκτάσεων» κυρίως για τη συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου, «Υποστήριξη του Αντικειμένου της Δασοπροστασίας» για τον εξοπλισμό της Δασικής Υπηρεσίας κτλ.
 
Επίσης, όπως τόνισε ο κ. Τσιρώνης, άλλα 63,5 εκατ. ευρώ είναι διαθέσιμα για έργα αντιπυρικής προστασίας, δασικής οδοποιίας και διαχείρισης των δασικών οικοσυστημάτων μέχρι το τέλος του έτους στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».
 
Κατά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη, στο υπουργείο υπό τον κ. Τσιρώνη -συμμετείχαν υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΑΠΕΝ, στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και οι γενικοί διευθυντές δασών των αποκεντρωμένων διοικήσεων- συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν τις επικείμενες αλλαγές στη δασική νομοθεσία, για τις οποίες έχει ήδη γράψει το «Βήμα της Κυριακής».
 
Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός, προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας είναι να προωθήσει αλλαγές ιδίως στους νόμους 4280/2014 και 4315/2014 αλλά και τροποποιήσεις σε άλλες διατάξεις της δασικής νομοθεσίας. Επίσης, ζητήθηκε από τις δασικές υπηρεσίες να αποστείλουν άμεσα στην πολιτική ηγεσία τις αναλυτικές τους προτάσεις.
 
ΠΗΓΗ: tovima.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis