Εγκυος απέβαλε έπειτα από πυροβολισμό στην κοιλιά - Μπαίνει φυλακή για ανθρωποκτονία του αγέννητου μωρού της

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.
Εγκυος απέβαλε έπειτα από πυροβολισμό στην κοιλιά - Μπαίνει φυλακή για ανθρωποκτονία του αγέννητου μωρού της

Γυναίκα από την Αλαμπάμα των ΗΠΑ δέχτηκε σφαίρα στο στομάχι ενώ ήταν πέντε μηνών έγκυος. Οι πυροβολισμοί είχαν ως αποτέλεσμα να αποβάλει, ωστόσο εκείνο που προκαλεί εντύπωση σήμερα είναι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει από το αμερικανικό δικαστήριο.

Η Μαρσέ Τζόουνς ενεπλάκη στο περιστατικό τον περασμένο Δεκέμβριο σε κατάστημα στο Πλέσαντ Γκρόβ. Στο δικαστήριο που έλαβε την απόφασή του την Τετάρτη, η Τζόουνς κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία σε βάρος του αγέννητου παιδιού της και αναμένεται να οδηγηθεί στη φυλακή, με εγγύηση αποφυλάκισης 50.000 δολαρίων. Την ίδια ώρα, η γυναίκα που τράβηξε την σκανδάλη και προκάλεσε τον τραυματισμό της εγκύου και φυσικά τον θάνατο του εμβρύου.

«Μοναδικό θύμα το αγέννητο μωρό» λέει ο σερίφης για την έγκυο

«Η έρευνα έδειξε πως το μόνο πραγματικό θύμα ήταν το αγέννητο μωρό» σημείωσε ο σερίφης της πόλης Πλέσαντ Γκρόβ Ντάνι Ρέιντ μετά το περιστατικό πυροβολισμών. «Ηταν η μητέρα του παιδιού που ξεκίνησε τον καβγά και εξακολούθησε ώσπου προέκυψε ο θάνατος του αγέννητου μωρού» υποστηρίζει ο ίδιος.

Η Αλαμπάμα είναι μια από τις 38 Πολιτείας των ΗΠΑ όπου ο θάνατος εμβρύου θεωρείται δολοφονία και τιμωρείται από τον νόμο. Η απόφαση έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε οργανώσεις στις ΗΠΑ που μάχονται υπέρ του δικαιώματος των αμβλώσεων.

Πηγή: iefimerida.gr