Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:44 | 19/11/2019

Οι νέοι καταδρομείς της Εθνικής Φρουράς τιμήθηκαν με τον πράσινο μπερέ, ολοκληρώνοντας τον απαιτητικό κύκλο εκπαίδευσης τους που ξεκίνησε από τον Ιούλιο 2019 και «έκλεισε» στο Στρατόπεδο «Στέλιου Μαυρομμάτη» στο Σταυροβούνι.

Οι Νέοι Καταδρομείς, μέσα από μια επίπονη και σκληρή εκπαίδευση, κέρδισαν τη θέση τους στην ένδοξη και περήφανη ιστορία των Καταδρομών. Κατά τη διάρκεια του ανωτέρω κύκλου εκπαιδεύτηκαν σε αντικείμενα όπως η χρησιμοποίηση ατομικού και λοιπού οπλισμού, η διεξαγωγή καταδρομικών επιχειρήσεων, η παροχή Α΄ Βοηθειών στο πεδίο της μάχης, καθώς επίσης και σε αντικείμενα ορεινού αγώνα και επιχειρησιακών διαδικασιών των καταδρομών.

Στην τελετή παρευρέθηκε ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΑΜ κ Γιώργος Γεωργίου, εκπρόσωποι πολιτειακών και εκκλησιαστικών αρχών, προσωπικό της Εθνικής Φρουράς και πλήθος συγγενών και φίλων των Νέων Καταδρομών.

[custom:google-ads]

Στο χαιρετισμό του ο Διοικητής της Διοίκησης Καταδρομών Συνταγματάρχης Σολωμός Σολωμού, ανέφερε ότι ο πράσινος μπερές απαιτεί και επιβάλλει υψηλό φρόνημα, ευσυνειδησία, αυταπάρνηση, αφοσίωση στις αξίες της Πατρίδας, της Τιμής και του Καθήκοντος και πάνω απ’ όλα ήθος.

Κάλεσε τους Νέους Καταδρομείς να εμπνευστούν από τα παραδείγματα ανδρείας της ιστορίας του Όπλου, η οποία άρχισε με την ίδρυση της Ε.Φ.

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης τόνισε ότι ο τιμημένος πράσινος μπερές αποτελεί το παράσημο που φέρουν οι άνδρες των πολυθρύλητων Δυνάμεων Καταδρομέων, που τα κατορθώματά τους εξιστορούνται με δέος και σεβασμό. Επιπλέον, δήλωσε υπερήφανος για τους Νέους Καταδρομείς που εκπαιδεύτηκαν και ίδρωσαν κάτω από το τιμημένο έμβλημα των Μονάδων καταδρομών με την επιγραφή «Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ».

Κλείνοντας, συνεχάρη την Ομάδα των Καταδρομέων της ΕΦ, οι οποίοι πρόσφατα σε συμμετοχή τους σε διαγωνιστική άσκηση περιπόλου – αναγνωρίσεως στην Αγγλία, την “Cambrıan Patrol”, έλαβαν το αργυρό μετάλλιο, αποδεικνύοντας έμπρακτα την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση που λαμβάνουν οι καταδρομείς μας,

Τα πράσινα μπερέ απένειμαν στους Καταδρομείς ο Υπουργός Άμυνας, ο Αρχηγός της ΕΦ, οι Διοικητές των Μοιρών και σε κάποιες περιπτώσεις και οι γονείς των στρατευσίμων. Με το πέρας της τελετής, ακολούθησε πρόγραμμα επίδειξης από την Διμοιρία Επιδείξεων, με ασκήσεις ακριβείας και συντονισμού, η οποία με τους εντυπωσιακούς συνδυασμούς της έκλεψε το χειροκρότημα του κοινού.

Δείτε και βίντεο:

Πηγή: onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis