Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:44 | 05/01/2021

Η Πρόεδρος του «Κινήματος Αλληλεγγύη» κ. Ελένη Θεοχάρους συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Άμυνας Κύπρου κ. Χαράλαμπο Πετρίδη όπου συζήτησαν επίκαιρα ζητήματα για την ενίσχυση και την θωράκιση των κυπριακών στρατιωτικών δυνάμεων, ενώ στο «τραπέζι» έπεσε η πρόταση για εθελοντική στράτευση γυναικών στην Εθνική φρουρά.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η πολιτική παράταξη στη συνέχεια, τονίζεται ότι μεταξύ άλλων ενεργειών που χρειάζεται να πραγματοποιηθούν, η πρόταση για εθελοντική στράτευση γυναικών στην Εθνική Φρουρά είναι κάτι που εξετάζεται σοβαρά από το κυπριακό Υπουργείο Άμυνας.

Η συνάντηση Θεοχάρους – Πετρίδη

Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Κινήματος, Μιχάλη Γιωργάλλα συναντήθηκαν σήμερα με τον Υπουργό Αμυνας, Χαράλαμπο Πετρίδη και, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, συζήτησαν τη δραστική αύξηση των κονδυλίων που διαθέτει για την άμυνα της η Κυπριακή Δημοκρατία, την αναδιοργάνωση και τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της ΕΦ και τις προαγωγές στελεχών της, που δεν έχουν προαχθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μετά τη συνάντηση με τον ΥΠΑΜ, η κ. Θεοχάρους δήλωσε ότι η Αλληλεγγύη ζητεί ισχυρή άμυνα, ισχυρή ΕΦ. «Για αυτό θεωρούμε ότι απόλυτα αναγκαία την ενεργοποίηση του Ταμείου Αμυντικής Θωράκισης μόνο για σκοπούς άμυνας και τουλάχιστον όλα τα αδιάθετα αναπτυξιακά ποσά του κάθε κρατικού προϋπολογισμού να δίνονται στο τέλος κάθε έτους για δαπάνες άμυνας. Μας ικανοποιεί που σε αυτό είναι θετικός και ο κύριος Υπουργός».

Συζήτησαν, συνέχισε, για τον εκσυγχρονισμό των οπλικών συστημάτων της ΕΦ και γι’ αυτό το θέμα η Γραμματεία Άμυνας της Αλληλεγγύης θα συναντηθεί εκ νέου με στελέχη του ΥΠΑΜ για να καταθέσουν πιο τεχνικές και εξειδικευμένες προτάσεις μας.

Η πρόταση για εθελοντική στράτευση γυναικών

«Συζητήσαμε την εθελοντική στράτευση γυναικών, θεσμός που άρχισε να εξετάζεται από το ΥΠΑΜ, την αύξηση της θητείας, ενώ δώσαμε και τις ιδέες μας για την αποκατάσταση των στελεχών της ΕΦ, που δεν έχουν προαχθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε μέχρι η ΕΦ να γίνει ένας σύγχρονος, ευέλικτος και αξιόμαχος στρατός».

Η κ. Θεοχάρους είπε ότι είναι απόλυτα αναγκαία η άμεση διαλεύκανση του ζητήματος των κονδυλίων του ταμείου αμυντικής θωράκισης.  Η Αλληλεγγύη δεν δέχεται σε καμιά περίπτωση και υπό οιεσδήποτε συνθήκες, μείωση προϋπολογισμού για την άμυνα, πρόσθεσε. «Προχωράμε για την άμυνα της πατρίδας μας, χωρίς συμβιβασμούς».

Αναφέρεται επίσης ότι οι Θεοχάρους και Γεωργάλλας έχουν αρχίσει μαραθώνιο επαφών με Υπουργούς της Κυβέρνησης και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις του Κινήματος Αλληλεγγύη για τον αναθεωρημένο Προϋπολογισμό που αναμένεται να κατατεθεί.

onalert.gr με πληροφορίες από: Offsite / Φωτογραφία αρχείου

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis