Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:59 | 21/05/2016

Σύσκεψη συγκάλεσε το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας για το θέμα των ειδικών μισθολογίων που προκάλεσε ενδοκυβερνητική κρίση.

Στη σύσκεψη κλήθηκαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, Εμπορικής Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας καθώς και οι αναπληρωτές Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς να καταθέσουν έως αύριο προτάσεις ισοδυνάμων μέτρων ανά υπουργείο, έναντι του παγώματος των αντίστοιχων ειδικών μισθολογίων.

Τους τριγμούς στον κυβερνητικό συνασπισμό προκάλεσε η τροπολογία που ήρθε το απόγευμα της Παρασκευής από την κυβέρνηση για αναστολή των ωριμάνσεων των ειδικών μισθολογίων από την 1η Ιανουαρίου του 2017 έως τον Δεκέμβριο του 2018.

Το πρωί του Σαββάτου ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος μιλώντας στον ΣΚΑΪ επισήμανε ότι το συγκυβερνών κόμμα βάζει "βέτο" στην επίμαχη διάταξη λέγοντας ότι οι εντολές που έλαβε ήταν ότι "αν δεν αλλάξει δεν ψηφίζουμε".

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA το μεσημέρι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες φέρονται να επιθυμούν να περιληφθεί στην τροπολογία διάταξη με την οποία θα επανέρχονται τα μισθολόγια στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 -όπως προβλέπει η απόφαση του ΣτΕ- και εν συνεχεία θα γίνεται αποδεκτό το διετές "πάγωμα".

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis