Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:14 | 25/07/2017

Μειώσεις στους βασικούς μισθούς, αλλά και στα επιδόματα προβλέπεται πλέον για όσους ένστολους υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε εγκύκλιο που απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλαριάκης προς τα συναρμόδια υπουργεία και την οποία δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος:

1. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας κατατάσσονται σε 4 μισθολογικές κατηγορίες ανάλογα με την προέλευσή τους, το διοικητικό βαθμό και ταέτη υπηρεσίας:

Στην κατηγορία Α, στην οποία υπάρχουν 35 μισθολογικά κλιμάκια και οι βασικοί μισθοί κυμαίνονται από 1.155 ευρρώ έως 4.200 ευρώ το μήνα κατατάσσονται τα στελέχη που προέρχονται από τα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ) ή από αντίστοιχες παραγωγικές σχολές Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού, του Πυροσβεστικού Σώματος, οι απευθείας ή με διαγωνισμό κατατασσόμενοι στο Σώμα των Αξιωματικών και τα Κοινά Σώματα από την ονομασία τους ως αξιωματικών, οι αξιωματικοί ειδικών καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας πτυχιούχοι ΑΕΙ και οι αξιωματικοί Ειδικών Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

Στην κατηγορία Β, στην οποία υπάρχουν 28 μισθολογικά κλιμάκια και οι βασικοί μισθοί κυμαίνονται από 985 έως 2.445 ευρώ το μήνα κατατάσσονται οι υπαξιωματικοί, ανθυπασπιστές και αξιωματικοί που προέρχονται από τις παραγωγικές Σχολές Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΣΥ), οι αξιωματικοί του ν.δ. 649/1970, οι υπαξιωματικοί, ανθυπαστυνόμοι και αντίστοιχοι και αξιωματικ9οί που προέρχονται από παραγωγικές ή μη σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς οι αστυφύλακες, πυροσβέστες και λιμενοφύλακες των ίδιων Σωμάτων.

Στην κατηγορία Γ, στην οποία υπάρχουν 22 μιθολογικά κλιμάκια και οι βασικοί μισθοί κυμαίνονται από 939 έως 2.109 ευρώ το μήνα κατατάσσονται τα στελέχη με προέλευση από Ε-ΠΟΠ-ΟΠΥ-ΕΜΘ-ΕΠΥ καθώς και το προερχόμενο από την κατηγορία Δ’ Αστυνομικό προσωπικό.

Στην κατηγορία Δ, στην οποία υπάρχουν 18 μισθολογικά κλιμάκια και οι βασικοί μισθοί κυμαίνονται από 953 έως 1.686 ευρώ το μήνα κατατάσσονται οι ειδικοί φρουροί και οι συνοριοφύλακες της Ελληνικής Αστυνομίας.

2. Καταργούνται από την πλειοψηφία των αξιωματικών και υπαξιωματικών τα εξής επιδόματα: Χρόνου Υπηρεσίας Εξομάλυνσης Ειδικής Απασχόλησης Επιτελικής Ευθύνης Ειδικών Συνθηκών.

3. Οι βασικοί μισθοί των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας ορίζονται σε μεγαλύτερο ύψος από το ισχύον σήμερα λόγω της ενσωμάτωσης του καταργούμενου χρονοεπιδόματος.

4. Στην πλειοψηφία των αξιωματικών και υπαξιωματικών θα καταβάλλονται πλέον μόνο ο βασικός μισθός και 2 επιδόματα:

Το επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας που διαφοροποιείται ανά διοικητικό βαθμό και προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση των στελεχών.

Το επίδομα θέσης ευθύνης κλιμακούμενο από τον βαθμό του Ταγματάρχη και άνω, με προϋποθέσεις που θα καθοριστούν σε εγκύκλιο του ΓΛΚ.

5. Καταργείται το καθεστώς των μισθολογικών προαγωγών Μόνιμος στρατιώτης / Αστυφύλακας

Πηγή πινάκων: newsit

www.thinknews.gr ,  epiruscorner.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis