Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:14 | 01/02/2016
Τις τελευταίες μέρες και παράλληλα με την ασφαλιστική «λαίλαπα» δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Χουλιαράκη , ετέθη εκ νέου, το θέμα επανεξέτασης των μισθολογίων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016.
Βασικό μέρος του κυβερνητικού σχεδίου για τη διαμόρφωση του νέου μισθολογίου είναι η ενσωμάτωση ειδικών επιδομάτων στις βασικές αποδοχές που αφορούν τα ειδικά μισθολόγια. Το μοντέλο της κατάργησης των επιδομάτων και της ενσωμάτωσής τους στον βασικό μισθό είχε ακολουθηθεί και στη διαμόρφωση του μισθολογίου το 2012, αφήνοντας όμως απέξω τα ειδικά μισθολόγια, στα οποία επιβλήθηκε οριζόντια περικοπή των επιδομάτων αν και ως Ομοσπονδία είχαμε έτοιμη πρόταση ώστε ο τελικός παρανομαστής να μην έχει απώλειες για τα στελέχη των Σ.Α.
Μεταξύ των επιδομάτων που τίθενται προς κατάργηση και ενσωμάτωση στον βασικό μισθό είναι:
• Τα επιδόματα «εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών» που λαμβάνουν οι στρατιωτικοί, οι αστυνομικοί, οι λιμενικοί και οι πυροσβέστες.
• Τα επιδόματα «ειδικής απασχόλησης» που παίρνουν όλοι οι ένστολοι.
Ως ΠΟΕΠΛΣ οφείλουμε να παρουσιάσουμε ως διαπραγματευτικό μας όπλο την επικαιροποιημένη πρόταση του μισθολογίου που καταθέσαμε πριν 4 χρόνια με την φιλοσοφία να μη μειωθεί σε κανένα στέλεχος των ΣΑ και του Στρατού το σύνολο των μεικτών και καθαρών αποδοχών που λαμβάνει μέχρι και σήμερα και πάντα σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2016 που δεν προβλέπει μείωση του πόσου που θα διατεθεί για τη μισθοδοσία των ένστολων.
Τα βασικά σημεία της πρότασης είναι τα εξής: 
1) Αύξηση του βασικού μισθού σε κάθε βαθμό .
2) Δίνεται σε όλους το επίδομα Ειδικών Συνθηκών –Επικινδυνότητας σε υψος το οποίο διαμορφώνεται ποσοστιαία από το βασικό μισθό του Λ/Φ.
3) Το υπόλοιπο ποσό που απαιτείται ώστε να ισοσκελιστούν στο σύνολο τους οι μεικτές και κατ΄αναλογία οι καθαρές αποδοχές με αυτές που λαμβάνουμε σήμερα, εντάσσονται στο επίδομα θέσης- ευθύνης.
4) Διατηρείται η αποζημίωση για νυχτερινή εργασία και η αποζημίωση για την εργασία πέραν του πενθημέρου (Νυχτερινά-Πενθήμερα)
5) Διατηρούνται οι χρονολογικές (χρονοεπίδομα 4%) και μισθολογικές προαγωγές ως έχουν μέχρι και σήμερα.
Οι βασικές αρχές της πρότασης τίθενται σε ρεαλιστική βάση καθώς από τη μία διατηρεί τους μισθούς μας στα σημερινά δεδομένα και από την άλλη η μελλοντική αύξηση των βασικών μισθών θα συμπαρασύρει προς τα πάνω το χρονοεπίδομα αλλά και το επίδομα Ειδικών Συνθηκών –Επικινδυνότητας.
Θεωρώντας ως δεδομένο ότι η συζήτηση για τα ειδικά Μισθολόγια θα ανοίξει μέσα στο 2016 κρίνεται ως επιβεβλημένη η εκπόνηση μελέτης που θα διασφαλίσει μια σταθερά στις αποδοχές μας για τα επόμενα χρόνια και σε αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε ως Ομοσπονδία να έχουμε έτοιμες και ρεαλιστικές προτάσεις χωρίς να επαναπαυόμαστε ούτε στην καλή προαίρεση των «ΔΗΘΕΝ ΣΩΤΗΡΩΝ» ούτε στην εύνοια της «ΘΕΙΑΣ ΤΥΧΗΣ».
 
Ο Πρόεδρος                            Ο Γ.Γραμματέας
Κυράνης Κων/νος      Μπρουσοβάνας Αλέξανδρος
 
imenikadromena.blogspot.gr
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis