Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:14 | 13/03/2016

Σκηνές βυθίστηκαν στα λασπόνερα της Ειδομένης, εκεί όπου πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν αβοήθητοι - Νέες αποκαλυπτικές εικόνες από το μαρτύριο όλων αυτών των ανθρώπων...

Με τις συνθήκες διαβίωσης στην Ειδομένη να παραμένουν απελπιστικές για τους σχεδόν 14.000 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι, εθελοντές γιατροί προειδοποιούν ότι μετά την ηπατίτιδα, τα παιδιά, αλλά και οι ενήλικες κινδυνεύουν και από άλλες ασθένειες, όπως η λεπτοσπείρωση, εξαιτίας των τρωκτικών που κάνουν βόλτες στα λασπόνερα. Μια μέρα μετά την εμφάνιση κρούσματος ηπατίτιδας Α σε ένα 9χρονο κοριτσάκι που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, οι γιατροί είναι ανήσυχοι για την υγεία αυτών των ανθρώπων, ιδίως των μικρών παιδιών που είναι συνήθως εκτεθειμένα σε κακουχίες και ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής...

Η νύχτα που πέρασε ήταν η χειρότερη καιρικά όλης της πολυήμερης περιόδου παραμονής τους λόγω της δυνατής βροχής. Αρκετές σκηνές έπεσαν ενώ όλος ο καταυλισμός βυθίστηκε στη λάσπη. Δραματικές ανθρώπινες ιστορίες καταγράφονται καθημερινά με οικογένειες που έχουν χωριστεί μετά το κλείσιμο των συνόρων ενώ το πρωί δεκάδες πρόσφυγες έκαναν πορεία και ξεκίνησαν απεργία πείνας ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα και να συναντήσουν τις οικογένειές τους που έχουν βρει καταφύγιο σε ευρωπαϊκές χώρες.

Σε σκηνή όπως αυτή των προσφύγων και μεταναστών πέρασε τη νύχτα του ο Γερμανός πρώην υπουργός Εργασίας, Νόρμπερτ Μπλουμ ως ένδειξη συμπαράστασης σε αυτούς τους ανθρώπους αλλά και στην Ελλάδα που καλείται να διαχειριστεί ένα τόσο δύσκολο πρόβλημα. Πολλοί πρόσφυγες τον επευφήμησαν το πρωί για αυτή του την κίνηση.

Ο Γιάννης Μουζάλας είπε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ότι είναι δύσκολο να αδειάσει η Ειδομένη καθώς όλοι θέλουν να φύγουν στο εξωτερικό, ενώ αναφερόμενος στα προβλήματα συντονισμού που έχουν παρατηρηθεί είπε ότι παρατηρείται αυτό που συμβαίνει και στους σεισμούς αλλά στη συνέχεια το χάος μπαίνει σε τάξη.

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis