Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:58 | 26/08/2017

Το συγκεκριμένο φωτογραφικό στιγμιότυπο -το οποίο μας υπενθύμισε αναγνώστης του policenet.gr - μας "μεταφέρει" σε περιστατικό του 2009...

Είναι η στιγμή που ο αστυνομικός Michael Castanzo του Αστυνομικού Τμήματος του Scranton στις ΗΠΑ, ανεβασμένος σε μία σκάλα βγάζει γυναίκα από παράθυρο διαμερίσματος, η οποία είχε πέσει θύμα απαγωγής.

Ήταν η δεύτερή του προσπάθεια να τη διασώσει.

Την πρώτη φορά η σκάλα λύγισε.

Όμως, δεν το έβαλε κάτω, προσπάθησε εκ νέου και με  συναδέλφους του να στηρίζουν τη σκάλα, μετακίνησε βαρύ αντικείμενο που ήταν τοποθετημένο μπροστά στο παράθυρο και εμπόδιζε τη διέξοδο και ύστερα έβγαλε την άτυχη γυναίκα από το διαμέρισμα - φυλακή της.

Στο μεταξύ, ενώ το θύμα τοποθετούνταν σε ένα περιπολικό σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και ενώ αναμενόταν η άφιξη ασθενοφόρου στο σημείο, αλλά και των Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας για να εισέλθουν στο διαμέρισμα για τον εντοπισμό του δράστη, οι αστυνομικοί εντόπισαν το αυτοκίνητο του τελευταίου, παρκαρισμένο έξω από μία παρακείμενη πολυκατοικία.

[custom:google-ads]

Την ώρα που γινόταν έλεγχος του αυτοκινήτου, μία γυναίκα ενημέρωσε τους αστυνομικούς ότι ο δράστης βρισκόταν εντός του κτιρίου.

Έτσι, επενέβησαν οι ίδιοι άμεσα, χωρίς να περιμένουν τις ενισχύσεις, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του Raymond Diaz, του φερόμενου ως δράστη, αναίμακτα και αποτελεσματικά, με ηρωισμό και αίσθηση καθήκοντος.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis