Εικόνες από την άσκηση "Υγρό Πυρ 2019" της Πυροσβεστικής

ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Υ. ΛΑΥΡΙΟΥ
Εικόνες από την άσκηση "Υγρό Πυρ 2019" της Πυροσβεστικής

Άσκηση ετοιμότητας με την κωδική ονομασία «ΥΓΡΟ ΠΥΡ 2019» πραγματοποιήθηκε σήμερα από το Πυροσβεστικό Σώμα σε συνεργασία με την εταιρεία «RAVAGO». Αντικείμενο της άσκησης ήταν τα Βιομηχανικά Ατυχήματα Μεγάλης Έκτασης (Β.Α.Μ.Ε.), κατ΄ εφαρμογή της οδηγίας SEVESO III.

Εικόνα από την άσκηση Υγρό Πυρ 2019

Σύμφωνα με το σενάριο, κατά τη διάρκεια πλήρωσης μιας δεξαμενής με στυρένιο, υπήρξε διαρροή και πρόκληση πυρκαγιάς στη δεξαμενή και στη λεκάνη ασφαλείας της. Το γεγονός αυτό δημιούργησε φωτιά πυρσού και λίμνης (POOL FIRE), που επηρέασε παρακείμενες δεξαμενές και προκάλεσε πυρκαγιά και σε δεξαμενή αποθήκευσης πετρελαίου (diesel).

Εικόνα από την άσκηση Υγρό Πυρ 2019

Άμεσα ενεργοποιήθηκαν τα συστήματα πυροπροστασίας της επιχείρησης και ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Επίσης, κινητοποιήθηκε και η ομάδα πυρασφάλειας της εταιρίας, δύο υπάλληλοι της οποίας, τραυματίστηκαν και εγκλωβίστηκαν στο σημείο στην προσπάθειά τους να κατασβήσουν την πυρκαγιά. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Π.Υ. Λαυρίου με την άφιξή τους στο σημείο, προέβησαν στις προβλεπόμενες ενέργειες για τη διάσωση των τραυματιών και ταυτόχρονα για τη κατάσβεση της πυρκαγιάς στις δεξαμενές με αυλούς οροφής και χρήση αφρογόνου υλικού.

 


Εικόνα από την άσκηση Υγρό Πυρ 2019

Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν από την 1η Ε.Μ.Α.Κ., την Π.Υ. Μαρκοπούλου και την Π.Υ. Κορωπίου, ενώ υπήρξε και κινητοποίηση των υπόλοιπων φορέων, δεδομένου ότι το περιστατικό είχε λάβει πλέον διαστάσεις Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Έκτασης (Β.Α.Μ.Ε.).

Σκοπός της άσκησης, ήταν η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του σχεδιασμού εκτάκτων αναγκών για την αντιμετώπιση Β.Α.Μ.Ε. και η διατήρηση όλων των εμπλεκομένων Υπηρεσιών σε διαρκή ετοιμότητα.

 


Εικόνα από την άσκηση Υγρό Πυρ 2019

Την άσκηση διοργάνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαυρίου, με επικεφαλής και συντονιστή το Διοικητή της, Πύραρχο Σπυρίδωνα Παπαστάθη.

Στην άσκηση έλαβαν μέρος η ομάδα πυρασφάλειας της επιχείρησης, προσωπικό και οχήματα από τις Π.Υ. Λαυρίου, Μαρκοπούλου και Κορωπίου και από την 1η Ε.Μ.Α.Κ., η ΕΛ.ΑΣ., η Τροχαία και το Ε.Κ.Α.Β.

Εικόνα από την άσκηση Υγρό Πυρ 2019

Πηγή: news247.gr

 

*ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εισφορά Αλληλεγγύης: Βγήκε η Εγκύκλιος για απαλλαγή των ενστόλων – Τι πρέπει να κάνουν στρατιωτικοί και Σ. Α.