Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:00 | 16/05/2018

Οι παρατηρήσεις που ακολουθούν αναρτήθηκαν  στο fb από τον συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. κο Φωτεινό Παγιαύλα:

"Σήμερα άκουγα στο ραδιόφωνο από γνωστό δημοσιογράφο ειρωνείες και γελάκια για την ομάδα ΔΙ.ΑΣ., επειδή τη Κυριακή το απόγευμα δεν επενέβη εγκαίρως όταν μέλη του Ρουβίκωνα έκαναν καταδρομική στο σπίτι της πρέσβειρας της Αυστρίας, στην καλύτερα φυλλασόμενη περιοχή της Αθήνας (sic) όπως ανέφεραν οι ίδιοι.

Πρώτον: δεν είναι δυνατό να υπάρχουν 2 μηχανές ΔΙ.ΑΣ. έξω από κάθε πιθανό στόχο και να επεμβαίνουν αμέσως στη περίπτωση που συμβεί κάτι.

Δεύτερον: υπάρχει έλλειψη προσωπικού στους τηλεφωνητές της Άμεσης Δράσης (σε αυτούς που απαντάνε όταν καλούμε το 100). Για να βγάλει γραμμή κανείς στο 100 πλέον μπορεί να χρειαστεί από μερικά δεπτερόλεπτα έως 2 λεπτά. Εννοείται ότι ο χρόνος αυτός είναι απαράδεκτος. Μέχρι να κλήσει ο καλών (στη προκειμένη περίπτωση ο εργαζόμενος στην ασφάλεια της οικίας της πρέσβειρας) και να ειδοποιηθεί η ΔΙ.ΑΣ., απαιτείται άλλος τόσος χρόνος.

Τρίτον: υπάρχει έλλειψη προσωπικού στη ΔΙ.ΑΣ. Οι δυνάμεις άμεσης απόκρισης της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μειωθεί έως και στο ένα τρίτο. Ολόκληρες περιοχές πολλών χιλιάδων κατοίκων αστυνομεύονται από μια μόνο ομάδα ΔΙ.ΑΣ. ή ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης.

Τέταρτον: οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. είναι από τους πιο σκληρά εργαζόμενους στην ΕΛ.ΑΣ. και δεν αξίζουν χλεύης, ακόμα και σε λάθη και παραλείψεις τους.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι άθλοι της ΕΛ.ΑΣ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis