Εισαγγελέας για Πάσσαρη: Λειτούργησε ψυχρά και νηφάλια - Να κηρυχθεί ένοχος

"ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ"
Εισαγγελέας για Πάσσαρη: Λειτούργησε ψυχρά και νηφάλια - Να κηρυχθεί ένοχος

Την ενοχή του Κώστα Πάσσαρη για πέντε δολοφονίες αλλά και απόπειρες ανθρωποκτονιών, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, περιγράφοντας μάλιστα πως έβαλε μπροστά το σχέδιό του να αποδράσει τον Φεβρουάριο του 2001, σκοτώνοντας δύο αστυνομικούς στο Γενικό Κρατικό Αθηνών.

Δεκαοκτώ χρονια μετά, η δική του ολοκληρώνεται στην Ελλάδα με τον ίδιο να εκτίει ποινή κάθειρξης στη Ρουμανία για δύο ακόμη δολοφονίες και να αποφυλακίζεται σε περίπου ένα χρόνο.

«Αποδεικνύεται πως ο κατηγορούμενος λειτούργησε ψυχρά, νηφάλια με ιδιαίτερη σκληρότητα απέναντι στα θύματά του, με εμφανή έλλειψη ηθικών αναστολών και περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής. Να κηρυχθεί ένοχος όπως κατηγορείται» είπε η εισαγγελέας, απορρίπτοντας παράλληλα το αίτημα της υπεράσπισης του για την αναγνώριση του ελαφρυντικου της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του, ο Κώστας Πάσσαρης δεν έχει απλώς μεταμεληθεί, αλλά είναι ένας άνθρωπος που έχει μεταμορφωθεί. «Από άγριο λιοντάρι έγινε ήρεμο αρνί», είπε ο συνήγορός του, υποστηρίζοντας ότι έχει πάρει 930 διακρίσεις στη ζωγραφική, είναι πια κοντά στον Θεό και όλοι οι κρατούμενοι στις πιο σκληρές φυλακές της Ρουμανίας επιδιώκουν την παρέα του.

Στον αντίποδα, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής υποστήριξε ότι πρόκειται για μια προσποίηση, ότι ο σκληρός κακοποιός δεν έχει μεταμεληθεί, ζητώντας από το δικαστήριο να μην αναγνωρίσει ελαφρυντικά, γεγονός που θα ρίξει την ποινή του. Η απόφαση αναμένεται εντός της ημέρας.

Πηγή: ethnos.gr