Εισαγγελέας: Να παραπεμφθούν σε δίκη 110 άτομα για το παραδικαστικό

ΜΕΛΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Εισαγγελέας: Να παραπεμφθούν σε δίκη 110 άτομα για το παραδικαστικό

Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σε 110 πρόσωπα, ανάμεσά τους και παλιοί… γνώριμοι των δικαστηρίων από άλλες παρόμοιες ποινικές υποθέσεις, δείχνει με πρότασή της προς το συμβούλιο Εφετών η εισαγγελέας Εφετών κυρία Παναγιώτα Φάκου.

Η πρόταση της εισαγγελέως αφορά στη μεγάλη δικογραφίας με τα κύκλωμα των ακινήτων και έρχεται έπειτα από 10ετή διερεύνηση της υπόθεσης από τους ειδικούς εφέτες-ανακριτές κ.κ Νικήτα Χριστόπουλο, Στυλιανό Δαρέλλη και κυρία Μερόπη Πουλάκη.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι θα πρέπει να δικαστούν ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης και να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους αυτές σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Από τη δικογραφία της υπόθεσης προκύπτει πως οι κατηγορούμενοι αφού εντόπιζαν ακίνητα-φιλέτα, τα καταλάμβαναν αυθαίρετα. Στη συνέχεια ίδρυαν εικονικές εταιρίες και εμφάνιζαν τα ακίνητα ως ιδιοκτησία άλλων μελών του κυκλώματος. Στη δικογραφία αναφέρεται επίσης ότι είχαν φτάσει στο σημείο να δημιουργούν διαδικασίες πλειστηριασμών εξαπατώντας και τα αρμόδια δικαστήρια.

Μεταξύ των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται ο Ιάκωβος Γιοσάκης, ο προφυλακισμένος πολιτικός μηχανικός Σταύρος Γεωγριτσογιανάκος, επιχειρηματίες, συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, κ.ά.

Μάρτυρας κλειδί στη υπόθεση είναι ο δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος. Πρόκειται για το πρόσωπο εκείνο το οποίο αν και μέλος του κυκλώματος, συνεργάστηκε από τις αρχές και αποκάλυψε τη δράση των υπολοίπων μελών. Ο συγκεκριμένος εκτίει ποινή ισοβίων για την άλλη μεγάλη υπόθεση της Αιξωνής.

Το τελικό πλέον λόγο για τον αν οι κατηγορούμενοι θα παραπεμφθούν ή όχι σε δίκη έχει το συμβούλιο Εφετών, το οποίο θα αποφανθεί με βούλευμά του.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr