Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:50 | 17/02/2017

Στη διερεύνηση καταγγελίας κρατούμενου για εμπλοκή ανώτατου αξιωματικού της αστυνομίας που υπηρετούσε στα Χανιά και τώρα έχει αποστρατευτεί και δύο αστυνομικών της Ασφάλειας στη διακίνηση ναρκωτικών προχωρούν οι δικαστικές αρχές!

H καταγγελία έγινε χθες ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που εκδίκαζε μια υπόθεση εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών τον Ιανουάριο του 2014. Kατηγορούμενοι ήταν έξι Xανιώτες, ένας εκ των οποίων έχει αποβιώσει, και η κατηγορία αφορούσε τη διακίνηση 520 γραμμαρίων ηρωίνης.
Ένας εκ των κρατουμένων κατά την απολογία του επισήμανε ότι δικάζεται με βάση την υποκλοπή που έγινε από την Αστυνομία τηλεφωνημάτων άλλου κατηγορούμενου που δεν βρίσκεται σήμερα στη ζωή. Σημείωσε ότι στη δικογραφία περιλαμβάνονται τα τηλεφωνήματα του κατηγορούμενου σε αυτόν που του ζητούσε να τον προμηθεύσει ηρωίνη καθώς ήταν χρήστης, ενώ δεν περιλαμβάνονται άλλες αναφορές του ότι λάμβανε δόσεις ηρωίνης από αυτές που κατάσχει η αστυνομία από αξιωματικό και αστυνομικούς ! Μάλιστα ο κατηγορούμενος ανακοίνωσε και τα ονόματα των αστυνομικών που όπως είπε ακούγονται στις συνομιλίες. Αμέσως μετά την αναφορά του κατηγορούμενου ο εισαγγελέας εφετών που βρίσκονταν στην έδρα ζήτησε να γραφτούν όσα ακούστηκαν στα πρακτικά του δικαστηρίου και να διαβιβαστεί η δικογραφία στον εισαγγελέα πρωτοδικών προκειμένου να διερευνήσει τη συγκεκριμένη καταγγελία και το κατά πόσο έχει βάση. Ανάλογη ήταν και η αντίδραση της προέδρου του δικαστηρίου που επίσης επισήμανε ότι θα πρέπει να εξεταστεί η συγκεκριμένη αναφορά.
Το δικαστήριο αθώωσε έναν εκ των κατηγορούμενων, απέρριψε την κατηγορία για σύσταση συμμορίας για όλους και καταδίκασε 4 (τρεις άντρες και μια γυναίκα) σε φυλακίσεις 2-3 ετών για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Διαβάστε περισσότερα στο haniotika-nea.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis